Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ungsvenskar vill folkomrösta om Nato

Ungsvenskarnas talesperson Tobias Andersson och SD:s partiledare Jimmie Åkesson i Bro på lördagen.Bild: Henrik Montgomery/TT
Sverigedemokraternas ungdomsorganisation Ungsvenskarna vill få till stånd en folkomröstning om ett svenskt medlemskap i Nato. Beslutet fattades på Ungsvenskarnas förbundskonvent utanför Bro, norr om Stockholm.
Moderpartiet är motståndare till att Sverige blir medlem i försvarsalliansen Nato. Partiledaren Jimmie Åkesson konstaterar att debatten för och emot Nato finns i många partier, så även SD.
– Jag har utlyst samvetsfrihet i den här frågan, säger Jimmie Åkesson och lägger till att många av SD:s väljare är mycket mer positiva till ett Natomedlemskap än vad partiet är.
Beslutet om en folkomröstning blir nu ett inspel i den interna debatten i SD och kan också få betydelse när partiet samlas till landsmöte nästa år.
Gå till toppen