Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försäkringskassan räknade fel – ms-sjuk borde fått ökad assistans

Försäkringskassan räknade fel när de minskade assistansen till den kvinna i 55-årsåldern som avled på Hansakompaniets toalett i oktober. Hon hade egentligen rätt till ökad stöd.

Det var fel att minska assistansen till den ms-sjuka kvinna i 55-årsåldern som avled på en toalett på Hansakompaniet i början av oktober. Tvärt om hade hon egentligen rätt till mer stöd än tidigare – men Försäkringskassan räknade fel, skriver Kvällsposten.
Kvinnan hade sökt om utökat stöd, men istället drogs hjälpen ner – och tiden skulle sparas in på hennes toalett- och duschbesök. Kort därefter avled hon efter att ha fastnat inne på Hansas handikapptoalett.
Läs också Kvinnan på Hansas toalett nekades hjälp innan hon dog
Men nu river alltså Försäkringskassan upp sitt beslut, och erkänner att det fanns flera brister i handläggningen, skriver Kvällsposten. Det var när Försäkringskassans egen expert granskade beslutet som det upptäcktes att handläggaren gjort en felaktig beräkning, vilken innebär att de neddragna assistanstimmarna egentligen borde ha varit en uppräkning.
Försäkringskassan har i efterhand gjort en rättelse av det felaktiga beslutet.
Gå till toppen