Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Håkan Hellström gör sommarkonsert i Malmö

Håkan Hellström ger sig ut på en Sverigeturné i sommar och kommer i juli till Malmö för att spela på Mölleplatsen.

Håkan Hellström.Bild: Adam Ihse/TT
Den 21 december spelar Håkan Hellström på Malmö Arena, men det kommer att bli ännu mer Håkan i Malmö nästa år.
Efter två somrar med megakonserter på Ullevi ska Håkan Hellström återigen ge sig ut på de svenska vägarna. Nästa sommar med stora Sverigeturnén Rullande åska. "Sommarsverige lockar alltid!", skriver han i ett mejl till TT.
Åtta orter får besök av Sveriges egen popkung när han kastar loss och åker på turné i sommar. Kalaset inleds i Stockholm stadion den 10 juni och avslutas på Ullevi i Göteborg den 29 juli, drygt ett år efter att han inledde resan med senaste skivan "Du gamla du fria" just där.
Men det är inte bara landets två största städer som får chans att se Hellströms mullrande show. Han kommer också till Gävle, Umeå, Örebro, Karlstad, Borgholm och Malmö. Den 22 juli spelar Hellström på Mölleplatsen i Malmö.
I ett mejl till TT säger Hellström att han är van att göra många spelningar efter varje skiva, men att så inte har varit fallet den här gången.
"Den här gången har det varit ovanligt få spelningar än så länge, men rätt stora. Så jag passar på att ta alltihop ut i landet, det vi gjort i Göteborg på Ullevi de senaste åren", skriver han.
När det kommer till vädret hoppas Hellström att sommaren ska bjuda på "solsken och rullande åska", men han har inga direkta förväntningar på vem som kommer för att se honom live.
"Jag har spelat på ålderdomshem, klubbar, sjukhus, festivaler och alla möjliga platser. Vi kör på lika passionerat inför en sovande katt som för en stor publik", skriver han.
Tanken med turnén är dels att sätta punkt för "Du gamla du fria", dels att ta med den storslagna showen ut i landet. Joel Borg på skivbolaget Woah Dad menar att det totalt sett kan vara den största Sverigeturnén en svensk artist har gjort.
Så vad kan besökarna förvänta sig av den Hellströmska sommaren? "En salig blandning av soul, rock'n'roll, kärlekshymner och allt möjligt", sammanfattar han själv.
Tidigare i höst kom nyheten om att Hellström lämnar bokningsbolaget Live Nation, efter ett 16 år långt samarbete. Nu står Hellström utan fast bokningsbolag, även om den kommande sommarturnén görs i samarbete med FKP Scorpio.
– Just för den här sommarturnén är FKP en partner, men de är inte hans bokningsbolag, förtydligar Joel Borg på Woah Dad.
Biljetterna släpps den 25 november.

Hit kommer turnén Rullande åska

10/6 – Stockholm, Stadion.
16/6 – Gävle, Gasklockorna.
17/6 – Umeå, Campus Arena.
7/7 – Örebro, Brunnsparken.
8/7 – Karlstad, Mariebergsskogen.
15/7 – Borgholm, Borgholms slottsruin.
22/7 – Malmö, Mölleplatsen.
29/7 – Göteborg, Ullevi.

Mer om Håkan Hellström

Håkan Georg Hellström, född den 2 april 1974, inledde sin musikkarriär i Broder Daniel i slutet av 1990-talet. Han spelade trummor i indiepopbandet fram till 1994. Spelade sedan trummor i Honey Is Cool – ett indierockband som frontades av Karin Dreijer, i dag i The Knife.
Återvände till Broder Daniel 1997, som basist, och fortsatte att spela med bandet fram till 2002. Då hade han redan hunnit solodebutera med det extremt hyllade albumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg" (släpptes 2000).
Har sedan dess släppt skivorna "Det är så jag säger det" (2002), "Ett kolikbarns bekännelser" (2005), "Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått" (2005), "För sent för Edelweiss" (2008), "2 steg från Paradise" (2010), "Det kommer aldrig va över för mig" (2013) och "Du gamla du fria" (2016).
I vinter åker Hellström på vinterturné, med stopp i Göteborg (25 och 26/12), Linköping (9/12), Stockholm (10/12), Malmö (21/12) samt i Oslo (3/12). Därefter är det dags för sommarturnén Rullande åska som besöker åtta svenska städer.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen