Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Per Gessle gör solokonsert i Malmö i sommar

Den svenske superstjärnan Per Gessle ger sig ut på soloturné i sommar och kommer till Mölleplatsen i Malmö i augusti. Turnén startar på Sofiero i Helsingborg.

Per Gessle åker på turné nästa år. Pressbild.Bild: Pax Engström Nyström/ Live Nation
Det har gått tio år sedan Per Gessle sist åkte på soloturné. Det kompenserar han sommaren 2017 med en stor turné som omfattar alla hans tre karriärer. Med sig i bagaget tar han en ny skiva.
– Jag hade tänkt göra en turné som är låtbaserad, baserad på mina kompositioner genom åren. Jag har hållit på ganska länge som bekant men jag har aldrig gjort en stor turné där jag har spelat låtar både från mina soloplattor, Roxette och Gyllene Tider, säger Per Gessle till TT.
Allt som allt blir det 19 konserter i Sommarsverige, med turnéstart på Sofiero slott i Helsingborg den 6 juli och avslutning i Eskilstuna den 19 augusti. Den 2 augusti ställer han sig på scen på Mölleplatsen i Malmö.
I vår släpper Per Gessle en ny soloskiva och låtarna från albumet lär vara lagom inarbetade när det är dags för "En vacker kväll. Sommarturné 2017". Han säger att den ännu så länge obetitlade plattan är väldigt viktig för honom.
– Jag har spelat in den i Nashville, var där en månad och spelade in. Det betyder inte att det är en countryplatta, men den har helt klart influenser från Nashville i arrangemang och känsla. Man kan säga att det är en liten kusin till "Mazarin"-plattan.
Gessle beskriver själv turnén som "en musikalisk selfie" där hans tre olika karriärer får ta plats. På konserterna kommer han att blanda sololåtarna med låtar av Gyllene Tider och Roxette.
– Jag älskar att stå på scenen och spela mina låtar så jag försöker hela tiden hitta skäl till det och det här är en idé som jag aldrig har gjort. Det ska bli väldigt kul att spela allt från "Gå och fiska" till "Här kommer alla känslorna till "The look", säger Per Gessle.
Det är tio år sedan han senast gav sig ut på soloturné, men han har knappast varit sysslolös de senaste åren.
2013 återförenades Gyllene Tider för en Sverigeturné och 2014 började Roxette fira sitt 30-årsjubileum med en lång världsturné. Den återstående delen av Roxette-turnén fick dock ställas in i april i år sedan Marie Fredrikssons läkare avrått henne från vidare turnerande.
Biljetterna till sommarturnén släpps den 24 november.

Hit kommer Gessles sommarturné

6/7 Sofiero i Helsingborg, 7/7 Oskarhamn, 8/7 Örebro, 13/7 Rättvik ,14/7 Töreboda, 15/7 Karlskrona, 21/7 Grebbestad, 22/7 Göteborg, 23/7 Fredrikstad, 27/7 Stockholm, 28/7 Östersund, 29/7 Piteå, 1/8 Borgholm, 2/8 Mölleplatsen i Malmö, 3/8 Arvika, 11/8 Halmstad, 12/8 Linköping, 18/8 Uppsala, 19/8 Eskilstuna.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen