Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Restaurangkedjan Zócalo öppnar nytt i Malmö

Den mexikansk-inriktade restaurangkedjan Zócalo öppnar nytt på gågatan i Malmö nästa år. Då öppnar de även sin första restaurang i Köpenhamn och planerna är att öppna sex ställen till i regionen inom fem år.

Zócalo öppnar på Södergatan.Bild: Jonas Gillberg
Den mexikanska restaurangen Barbacoa stängde tidigare i år på Södergatan 3 nära Stortorget i Malmö. Nu är det klart att det kommer att fortsätta att serveras mexikansk mat i lokalen.
Restaurangkedjan Zócalo startade i isländska Reykjavik 2002 och har idag restauranger på Island och i Sverige. Deras mat hämtar inspiration från det mexikanska köket och den kaliforniska matkulturen. Hösten 2014 öppnade de sin första restaurang i Malmö på Södertull intill Texas Longhorn. Nu väntar restaurang nummer två i lokalen på Södergatan.
I februari öppnar den nya restaurangen och det är bara början på en större satsning från Zócalos håll i Öresundsregionen.
I december 2017 öppnar de sin första danska restaurang när Tivoli inviger sitt restauranghörn och sen är planen att öppna ytterligare minst sex ställen i regionen.
– Vi har sagt att vi ska ha minst åtta restauranger i Skåne- och Köpenhamnsregionen inom fem år. Vi har erbjudanden från Lund, Helsingborg och fler i Malmö. Det finns att välja på, men vi håller på att anställa en områdesutvecklare och vill göra jobbet tillsammans med denne, säger Anders Svensson på Franchise Group som hjälper Zócalo med deras etableringar.
Varför väljer ni att starta på Södergatan?
– Vi tycker att läget är bra flödesmässigt. I förhållande till Södertull så tror vi att ett plus ett blir tre. Ju tätare det är mellan två restauranger desto bättre går det för de två för de bygger varumärket, säger Anders Svensson.
Håll koll på Malmös restaurangliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen