Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lundakock klar för Årets kock-finalen

En skånsk kock är klar för Årets kock-finalen i Malmö i februari. I semifinalen i Helsingborg på onsdagen kvalificerade sig Martin Hansen från Grand Hotel i Lund.

Martin Hansen från Grand Hotel i Lund.Bild: Mårten Svemark
Klockan 10 på onsdagen startade Årets Kock-semifinalen i Helsingborg Arena. Arton kockar har under dagen lagat rätter och fyra av dem var från Skåne.
Bäst gick det för Martin Hansen på Grand Hotel i Lund som var en av de åtta som kvalificerade sig till finalen. Sämre gick det för Andreas Albrektsson från Grand Hotel i Lund, Mattias Jönsson från Skanörs gästgifvaregård och Rory Field från Hotell Riviera Strand i Båstad som inte lyckades ta sig till final.
38-årige Martin Hansen är bosatt i Bunkeflostrand i Malmö och är uppväxt i Barsebäck. Han har tidigare arbetat på Skanörs gästgifvaregård, Saison i Köpenhamn och Petri Pumpa i Malmö. Han har varit i tre Årets kock-finaler tidigare, nämligen 2002, 2008 och 2012. Tidigare i år vann han guld med Skåne Kulinar vid kock-OS.
I Årets kock-semifinalen i Helsingborg tävlade han med en rätt som innehöll marulk från Island, bläckfisk, broccoli, rädisbönor och fänkålsdill.
Martin Hansens rätt under semifinalen var marulk från Island, bläckfisk, broccoli, rädisbönor och fänkålsdill.Bild: Jesper Fermgård
Klara för finalen på Malmö arena den 2 februari är:
Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm
Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

  • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
  • Visa respekt för övriga debattörer.
  • Håll er till saken.
  • Spamma inte.
  • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
  • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

  • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
  • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
  • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
  • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
  • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
  • Hot, trakasserier och skvaller.
  • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen