Annons

Annons

Annons

Annons

opinionAktuella frågor

"Att avslå de unga ensamkommandes asylansökan strider mot att barnkonventionen ska bli svensk lag."

Många av de barn och ungdomar som vi möter mår oerhört dåligt. De har ångest, är deprimerade. En del äter inte och kan inte sova. De säger sådant som ”Ingen kommer att döda mig här i Sverige, men åker jag tillbaka vet man inte vad som händer” och ”Enda möjligheten är att fly igen”. Det skriver Klas Herrmansson och Bagher Koshar, företrädare för Skåne stadsmissions projekt Ensamma barn på flykt.

Ett offers sandal efter en självmordsattack i Kabul, Afghanistan, i måndags. Enligt officiella källor dog dussintals människor. Sedan en tid tillbaka får barn och ungdomar som kommit ensamma till Sverige från Afghanistan i stor utsträckning avslag på sin asylansökan, skriver artikelförfattarna.

Bild: Massoud Hossaini

Annons

Sedan en tid tillbaka får barn och ungdomar som kommit ensamma till Sverige från Afghanistan i stor utsträckning avslag på sin asylansökan. Inte nog med det, många får samma dag besked om att Migrationsverket skrivit upp den ålder de angett till 18, något som innebär att de räknas som myndiga och därför ska avvisas från Sverige.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan