Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga Löfven-besked om migration

Statsminister Stefan Löfven (S) ger inga besked om hur den rödgröna migrationspolitiken ska se ut efter valet 2018. Han vill först ha en ny EU-lagstiftning om asylpolitiken på plats.

Statsminister Stefan Löfven (S) och Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra under partiledarduellen i TV4.Bild: Maja Suslin/TT
Löfven mötte moderatledaren Anna Kinberg Batra i en debattduell i TV4. Moderatledaren försökte pressa statsministern på vad som ska hända när den tillfälliga skärpningen av migrationslagstiftning går ut sommaren 2019. Löfven stod fast vid sin tidigare linje att det är dags att sätta ned foten först när EU har sin nya asyllagstiftning på plats. Statsministern hoppas att övriga EU-länder då ska ta en större andel av de flyktingar som kommer till EU än vad de gör i dag, så att trycket minskar långsiktigt på Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen