Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Känd Malmökrog satsar på båtservering

Malmörestaurangen Årstiderna by the Sea ger sig nu ut på havet. En nyinförskaffad yacht intill restaurangen ska kunna ta matgäster framöver och antingen ligga kvar vid kajen eller åka ut på Öresund. ”Det blir en ny sorts lyxturande”, säger krögaren Andreas Pieplow.

Båten Årstiderna by the Sea.Bild: Jonas Gillberg
Malmökrögaren Andreas Pieplow har tidigare haft planer på en flytande uteservering vid Skeppsbron, men ännu har de inte blivit verklighet. Först blir det istället en annan flytande servering vid en av Pieplows andra restauranger: Årstiderna by the Sea.
Vid fisk- och skaldjursrestaurangen alldeles intill Dockan i Malmö har det under ett år legat en stor motorkryssare som Andreas Pieplow nu har köpt in sig i. Båten är nu omdöpt till Årstiderna by the Sea och ska bli en del av restaurangen.
– Detta blir vår förlängda arm till restaurangen. Det ska funka lite som ett chambre separée för privata middagar, men också till cocktailpartyn, afterworks och vinprovningar. Vi skräddarsyr det helt efter gästernas önskemål, säger restaurangchefen Elin Larsson.
Tanken är att även kunna ha konferenser och fester på båten.
– Man kan åka till Öresundsbron och ha ett cocktailparty där. Eller åka till Köpenhamn eller Skanör. Båstadsveckan kommer säkert att bli populär, säger Elin Larsson.
– Eller tänk att du ska fria till din tjej eller vill ha en vigsel till havs. Det kan bli väldigt speciella arrangemang. Den här sortens båt finns inte i Malmö och knappt i Köpenhamn heller, säger Andreas Pieplow.
Bild: Jonas Gillberg
Inne i båten finns plats för åtta sittande middagsgäster, men det finns också nio bäddar.
– Man kan hyra båten i tre timmar, en heldag eller flera dagar, så det kommer att fungera lite som ett hotell för oss också, säger Elin Larsson.
Matmässigt ska båten ha inriktning på fisk och skaldjur precis som Årstiderna by the Sea. Några tillstånd kvarstår innan de kan köra igång.
Kommer ni att starta innan årsskiftet?
– Ja, det tror jag. Vi ska nog kunna sälja in en fet nyårsmiddag på båten, säger Andreas Pieplow.
Bild: Jonas Gillberg
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

  • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
  • Visa respekt för övriga debattörer.
  • Håll er till saken.
  • Spamma inte.
  • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
  • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

  • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
  • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
  • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
  • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
  • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
  • Hot, trakasserier och skvaller.
  • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen