Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippans centrum, här är Torsson!

På dagen för 40 år sedan spelade Torsson tre låtar på Lilla Teatern i Lund. Låten ”Klippans centrum” existerade ännu inte, knappt musikgruppen heller. Idag gör ikoniska Torsson ett lunchgig på stadens torg. Direkt efter desserten rullar turnébussen till Malmö.

Bandet heter Torsson, utan s i slutet. De verkliga essen är Sticky Bomb, Bo Åkerström, Thomas Holst, Michael Sellers och Dan Persson. Sångaren Bo Åkerström har varit med i bandet sedan starten, Dan Persson kom med 1983.Bild: Anders Roos
Torsson är åter album­­aktuella, bara fyra år efter att de skickade ”Hälsning från Ledighetskommittén” som var namnet på förra albumet. Att en av låtarna heter ”På torget” och utspelar sig en lördag kan vara en ren tillfällighet, men det förefaller orimligt; dagens Torsson är alltför garvade för att lämna saker åt slumpen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen