Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mr Étage – nöjespappa och far till Malmö FF:s nye tränare

Magnus Pehrsson är tränaren som ska leda Malmö FF till nya höjder. För 25 år sedan gjorde hans far Christer Pehrsson ett stort avtryck i Malmös nattliv.
Christer Pehrsson var nöjeskung i stan, även känd som Mr Étage. Några Malmöbor minns honom väl, inte minst stadens yngre fotbollsspelare som efter en glad kväll på Kramers hörna brukade avrunda kvällen på nattklubben Étage. Det var på Roy Hodgsons guldkantade tid.
När pågen Magnus Pehrsson tillbringade somrarna hos sin far i Malmö på 1990-talet var han inte gammal nog att gå på krogen. Han höll sig till fotboll.
Christer Pehrsson å sin sida hade redan under skoltiden i Klippan arrangerat skoldanser och på Lärarhögskolan blev han involverad i festverksamheten. I Malmö arbetade han som mellanstadielärare och även i många år på nattklubben Privé. I mitten av 1980-talet gick han över till konkurrenten Étage som ägdes av byggmästaren Percy Nilsson. Det var då Christer Pehrsson blev Mr Étage.
I början av 1991 tog Christer Pehrsson tillsammans med några kompanjoner över Étage. Hans vision var att göra danspalatset till en nattklubb av internationellt snitt och han fanns ständigt på plats. Att döma av vittnesmål var han en ledartyp, påhittig och mån om personalen. Han gillade att roa gästerna och hade ambitionen att förnya nöjeslivet i Malmö.
Sommaren 1988 hade Ölhäfvarna gjort restaurangen Kungsparken till hetaste krogen i ett Malmö som på den tiden nästan helt saknade uteserveringar. Efter ytterligare en sommar sökte kommunen efter nya samarbetspartner för restaurangen.
Drygt tjugo intressenter hörde av sig med planer på allt från hälsohus, modehus och ungdomsteaterhus till traditionella krogar och diskon. Bland  annat ville managern Vicky von der Lancken och stjärnkrögaren Leif Mannerström öppna krog och showställe.
Efter åtskilliga turer och ett politiskt storbråk om hur den klassiska byggnaden skulle disponeras slutar det med att Christer Pehrsson, i kamp med Malmökrögaren Dan Walterström (Privé), tog över Kungsparken. Han drev verksamheten 1992–1993 och även en kort tid restaurangen i Börshuset.
Efter en längre tids sjukdom avled Mr Étage i februari 1997. Christer Pehrsson blev 48 år.
Gå till toppen