Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man gripen efter skottlossning i klubblokal på Norra Grängesbergsgatan

En man i trettiofemårsåldern kom under fredagskvällen in till akuten i Malmö med flera skottskador. Mannen beskrivs som allvarligt skadad. En misstänkt man i 50-årsåldern greps efter skottlossningen. Enligt uppgift undersöker polisen en eventuell koppling till en skjutning på Holma i september.

Bild: Patrick Persson
Mannen kom i en privatbil till akuten vid tvåtiden på natten där vakter hittade honom och bar in honom till akuten. Den skjutne hade träffats av flera skott i nedre delen av kroppen och vårdades under natten för sina skador som ska vara allvarligt men inte är livshotande.
Polisen hade under natten en patrull på plats på sjukhuset och förhörde mannen. Efter förhör med mannen kunde polisen lokalisera en trolig plats för skjutningen – en klubblokal på Norra Grängesbergsgatan.
– Det har skett inomhus på en klubblokal på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Den har vi spärrat av för en teknisk undersökning, säger Hans Nilsson på Skånepolisen.
En man i 50-årsåldern är gripen och förhörs så som misstänkt för delaktighet i brottet, vilket rubriceras som mordförsök.
– När polisen kom till lokalen var det en person kvar och han greps. Nu får vi se vad förhören med honom ger, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen region Syd.
Den misstänkte anhölls senare av åklagare. Han satt fortfarande anhållen under söndagskvällen.
Det är i nuläget oklart om offret och gärningsmannen känner varandra.
– Målsägaren ska höras under dagen om hans status tillåter, då hoppas vi att bilden över vad som har hänt klarnar, säger Johanna Persson på polisens ledningcentral.
Malmö har haft en rad grova våldsbrott på kort tid och polisen är hårt ansträngd. Om det här dådet har kopplingar till andra brott är för tidigt att spekulera i, säger Hans Nilsson.
– Den skottskadade är inte särskilt känd för oss och vi ser inga kopplingar just nu. Men vi tittar alltid efter samband, säger Hans Nilsson.
Enligt uppgift till tidningen har den skottskadade mannen en koppling till skottlossningen på Holma i september då en man blev skjuten. Hans bil fanns då kvar på brottsplatsen och han har figurerat i utredningen om det mordförsöket.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen