Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julgran i Malmö city hotade att välta – får ligga ner under natten

Räddningstjänsten har ryckt ut till en lutande julgran mitt i Malmö och spärrat av området. Gatukontoret ska nu ta ner granen över natten.

Granen står på Södergatan i höjd med Skomakaregatan. Den höga julgranen lutar ut över gågatan.
– Den har en lutning som gör att allmänheten tror att den kan välta. Den står alltså på sniskan, säger Mikael Vidvind, larmbefäl vid räddningstjänsten.
Bild: Patrick Persson
Larmet om julgranen som lutar i blåsten kom klockan 16.17. Men redan vid 11-tiden på söndagen fick Gatukontoret veta att granen lutade.
–Vi bedömde då att den stod stabilt och kunde göra det till måndag morgon. Sedan har vi tittat på den under dagen och tyckt att den såg ok ut, säger avdelningschef Tobias Nilsson.
– Sedan kom larmet från SOS och då bestämde vi att vi lägger ner granen. Det håller vi på med nu och så kommer vi att resa upp den i morgon förmiddag. Så att den inte står snett under natten med risk för att trilla.
Varför lutar granen?
– Vi vet faktiskt inte varför. Det kan vara någon som har hängt i den på natten eller för att det har blåst.
– Jag kan också säga att vi har tittat på alla granar nu som vi har satt upp i Malmö inför julen. Övriga granar står stabilt och bra – och rakt. Det är kanske viktigt att säga.
Malmö stad har rekryterat en kranbil till platsen för att lyfta upp granen och lägga ner den.
Bild: Patrick Persson
Gatukontorets personal och polisen bevakar avspärrningen. Räddningstjänsten har lämnat platsen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen