Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Varnar för trånga flyktingläger

Rädda Barnen fruktar att fler kan dö i trånga flyktingläger sedan två människor omkommit i en brand på den grekiska ön Lesbos. Dödsfallen är en "skam för EU och de grekiska myndigheterna", enligt organisationen.

Flyktingar rensar upp i lägret Moria på den grekiska ön Lesbos efter en brand. Arkivbild.Bild: Uncredited/AP/TT
"EU och Grekland måste omedelbart göra något för att ta itu med de överfulla flyktinglägren på öarna, genom att flytta människor till säkra och öppna anläggningar på fastlandet", skriver Andreas Ring, chef för Rädda Barnen i Grekland, i ett pressmeddelande.
"Det är ofattbart att villkoren för tusentals barn och familjer som är fångna på öarna inte har förbättrats, efter det att avtalet mellan Turkiet och EU undertecknades i mars. Det är nästan vinter", varnar Ring.
Kallare väder innebär att allt fler kommer att laga mat inne i sina tält vilket är en stor brandrisk.
Det var en 6-årig pojke och en 66-årig kvinna som omkom i lägret Moria på ön Lesbos tidigare i veckan. Pojkens mamma och en 4-åring vårdas på sjukhus med svåra brännskador. Branden bröt ut efter en gasexplosion i ett tält där de lagade mat.
Omkring 5 000 personer bor i Morialägret. Enligt AFP är lägret till för 3 500 personer, medan Rädda Barnen säger att det bara rymmer 2 000 boende.
Gå till toppen