Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danska Aqua återförenas i Malmö – artisterna till 90-talsfestivalen klara

Aqua, Vengaboys, Culture Beat, Dr Alban och Haddaway. Det är några av artisterna som i sommar kommer till 90-talsfestivalen ”Vi som älskar 90-talet” i Pildammsparken i Malmö.

Danska Aqua under deras storhetsperiod på 90-talet.Bild: PAUL TREACY
Sommaren 2016 var det premiär för musikfestivalen ”Vi som älskar 90-talet” på Tallriken i Pildammsparken i Malmö. På scen stod artister som E-Type, East 17, Snap!, 2 Unlimited och Vengaboys och många andra. 10 000 besökare var på plats och Dygnet Runt kunde redan tidigare i höstas berätta att det blir en festival även nästa år.
Inte nog med det. Festivalen utvecklas samtidigt och sprids även till Stockholm, Göteborg och Kalmar. Den 8 juli startar festivaltåget på Zinkendamms IP i Stockholm och sen fortsätter de till Slottsskogsvallen i Göteborg (15 juli), Fredriksskans IP i Kalmar (22 juli) innan det avslutas på Tallriken i Pildammsparken den 29 juli.
Nu är de första artisterna klara till sommarens festival och bland dem finns danska Aqua som precis återförenats. De slog igenom med singeln ”Barbie girl” 1997, men splittrades 2001.
Till festivalen kommer även Dr Alban och Haddaway som gör ett gemensamt uppträdande.
Andra artister som är klara för ”Vi som älskar 90-talet” är Vengaboys, Pandora, Snap!, Culture Beat, 2 Unlimited, Captain Hollywood, Whigfield och Toy-Box.
Alla de idag offentliggjorda artisterna kommer att uppträda i alla fyra städerna.
– Kanske försöker vi hitta några specialare som bara uppträder i Malmö, men det är inte klart än. I övrigt blir det mer eller mindre samma artister i alla fyra städer, säger Grant Purdy på Kulturbolaget som arrangerar festivalen.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen