Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny technofestival i Malmö ska boka helt jämställt

Söndagsklubben Backyard Sessions förvandlas i sommar till en tvådagarsfestival för alla åldrar i Folkets Park i Malmö. Tack vare ett stöd från Statens musikverk ska techno- och housefestivalen nu få ett helt jämställt program.

Emilio Bernard, Alex Esser, Jerome Lantheaume och Hannah Fröberg är arrangörerna bakom Backyard Sessions. Foto: Katarina Fagerström
Under de två senaste somrarna har Backyard Sessions drivit söndagsklubb på Moriskans bakgård i Folkets park i Malmö. Konceptet techno på dagtid i solen + god mat + pingis och andra akviteter har gjort att man kunnat locka många olika åldrar till Backyard Sessions.
Men i sommar satsar Backyard Sessions större och arrangerar en tvådagarsfestival i Folkets park den 26–27 augusti.
Varför satsar ni på en festival istället för söndagsfesterna?
– För att vi känner utrymme och sug i Malmö och omnejd för två dagars helhetskoncept. Två dagars festival ger möjlighet att boka fler och bredare artister och därmed få in ännu fler tjejer. Sist men inte minst är det lättare att locka publik från övriga Sverige och Danmark med två dagars festival, berättar Alex Esser som är en av arrangörerna bakom Backyard Sessions.
Ett mål med festivalen är att se till att den blir jämställd vad gäller bokade dj-akter. Många festivaler inom den elekontriska genren har haft problem med just det, men nu har Backyard Sessions fått ett projektstöd på 295 000 kronor från Statens musikverk för att kunna göra en jämställd festival. Redan innan har Backyard Sessions haft 43 procent kvinnliga dj:s, men nu ska bokningarna alltså bli än mer jämställda.
– Det finns gott om begåvade och grymt bra dj:s och producenter som inte är män. Det här blir ett perfekt tillfälle att lyfta fram många av dem på en scen som annars är mansdominerad, säger Alex Esser.
Förutom internationella techno- och house-dj:s kommer festivalen att bjuda på ”snabbmat från Skånes bästa kockar, en konstvägg, boule, pingis, chill-out-område samt en barnhörna där en yngre publik kan leka medan föräldrarna skakar loss”.
Ännu är inga akter presenterade för Backyard Sessions i sommar.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen