Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män åtalas för våldtäkt i Helsingborg

Två män åtalas misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i en källare i Helsingborg i mars i år. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Två män, 28 och 23 år gamla, åtalas misstänkta för grov våldtäkt av en kvinna i ett kafé i Helsingborg i mars.
Kvinnan fördes från Malmö till kafét i centrala Helsingborg.
Minst sju män ska ha befunnit sig i lokalen när 23-åringen täckte över övervakningskamerorna i källaren och förde ner kvinnan dit. Med våld och hot om våld ska männen var för sig ha våldtagit kvinnan i källaren samtidigt som den andre befann sig på entréplan eller i trappan till källaren.
Enligt åtalet, som lämnats in till Malmös tingsrätt, ska gärningarna bedömas som grovt brott eftersom fler än en person har förgripit sig på kvinnan och "gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet eller råhet".
Männen har suttit häktade sedan påskafton i år. Även de fem andra som varit i lokalen vid det misstänkta brottet har varit misstänkta, och flera av dem har suttit häktade. De åtalas dock inte.
Tidigare i utredningen misstänkte åklagare och polis att kvinnan kidnappats i Malmö och förts till Helsingborg. Men det åtalas ingen för. Advokater har tidigare till HD och Sydsvenskan sagt att hon följt med frivilligt till Helsingborg.
HD och Sydsvenskan har sökt både åklagaren och polisens utredare.
Gå till toppen