Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera hot mot personalen på Hylliebadets relaxavdelning

Kvinnlig personal får höra nedsättande kommentarer och hot om våld förekommer. Stämningen på Hylliebadets relaxavdelning är allt annat än avslappnad.

Besökare som hotar personalen i relaxavdelningen har gjort att personalen vill ha säkerhetsvakter vissa kvällar.Bild: Hussein El-Alawi
"Unna dig en skön stund och njut i vår relaxavdelning," så skriver Malmö stad på sin hemsida om Hylliebadets relaxavdelning.
Men för tillfället finns det ingen garanti för att gäster ska kunna njuta av avdelningen. Som vi tidigare rapporterat beskrivs stämningen som hotfull på relaxavdelningen.
– Situationen har uppfattats som stökigt av personalen. Det har också skrivits enstaka händelserapporter, säger Burim Grajqevci, sektionschef för relaxavdelningen.
I händelsrapporterna finns det beskrivet hur relaxgäster talar nedsättande till den kvinnliga personalen och inte respekterar ordningsregler. De hotar personalen med misshandel. Det beskrivs också hur relaxgäster stimmar, kastar föremål och tar bilder med sina telefoner.
– Det handlar ibland om ungdomar under 18 år som smiter in, trots att vi har 18-årsgräns. Problem har uppstått när vi avvisar dem, berättar Burim Grajqevci.
Framförallt de kvällar när det är aufguss kan stämningen bli hotfull.Bild: Linda Axelsson
Problemen har framförallt inträffat på onsdags- och torsdagskvällar.
– Speciellt kvinnlig personal tycker att det är jobbigt att gå upp på relaxen de kvällarna. De är väldigt populära och det kommer mycket gäster.
Tisdag, onsdag och torsdag är det så kallad aufguss, en bastusittning där vatten med eteriska oljor ångas ut i bastun. För sittningen krävs en speciell biljett.
På tisdagar är sittningen endast för kvinnor. På onsdagar är det blandat kvinnor och män, och på torsdagar är det endast för män.
– Nu ser vi över problemet och försöker hitta en långsiktig lösning. Vi har ökat bemanningen redan och vi tittar på om vi ska utöka den ännu mer, säger Burim Grajqevci.
Gå till toppen