Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöåkare 435 dagar från OS-målet

Fabrice Dufberg Suh har stakat ut målet. Om 435 dagar vill shorttrackåkaren vara i Sydkorea. Då startar vinter-OS i Pyeongchang. – Allt jag gör nu är optimerat för OS 2018, säger 19-åringen.

Fabrice Dufberg Suh gillar att laga mat. Gärna franskt men även italienskt. Det sistnämnda går hand i hand med att han behöver proppa i sig kolhydrater och då är pasta alldeles utmärkt. ”Jag behöver tänka mer på att jag får tillräckligt med mat snarare än att jag äter för mycket”.Bild: Lars Brundin
Fabrice Dufberg Suh tävlar för Malmöklubben SK Skrinnaren. När vi träffas skrudar han tillsammans med den ett år yngre klubbkompisen Jacob Jansson om Kirsebergs ishall från hockeyrink till en träningsbana lämplig för shorttrack. Stora blå kuddar, modell minihöjdhoppsmattor, släpas ut på isen och ska fungera som skydd – så åkarna inte störtar in i den hårda sargen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen