Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös äldsta indiska restaurang öppnar igen vid Davidshall

För ett år sedan tvingades Malmös äldsta indiska restaurang, India, stänga på Amiralsgatan. Nu är de på väg tillbaka igen och öppnar nästa år i Sun Li Gardens lokal på Fersens väg.

Sun Li Garden i hörnet Erik Dahlbergsgatan/Fersens väg.Bild: Peter Frennesson
1996 öppnade Restaurang India på Amiralsgatan intill gamla konserthuset. Året efter öppnade den kinesiska restaurangen Sun Li Garden på Fersens väg. Nu möts de asiatiska restaurangernas öden.
Restaurang India tvingades för ett år sedan stänga på Amiralsgatan eftersom fastighetsägaren Svenska Hus inte ville förlänga kontraktet då de hade nya planer för huset. I ett år har ägaren Sunny Ahmed letat efter ny lokal och nu har han hittat rätt.
Vid årsskiftet tar de över lokalen på Fersens väg där Sun Li Garden funnits i nitton år. Restauranglokalen har legat ute till försäljning i flera månader, men nu är affären klar.
– Vi hoppas att vi kan öppna den 1 februari, säger Sunny Ahmed.
Sun Li Gardens ägare Nam Sieu Cay berättar att de förmodligen kommer att hålla öppet fram till jul.
Vad ska du göra sen?
– Jag vet inte. Jag har drivit restaurangen i nitton år, så först ska jag vila i två-tre månader. Sen får vi se. Men jag är trött på restaurangbranschen, säger Nam Sieu Cay.
Nu blir det istället indisk mat som ska serveras i lokalen. Sunny Ahmed och hans familj kommer från västra Indien från början.
Vad skiljer den matkulturen från den övriga indiska maten?
– Det är mer vegetariskt och mer fisk i västra Indien. I södra Indien älskar de bara stark mat, men vi jobbar med både stark och mycket mildare mat.
Kommer ni att förändra Restaurang Indias koncept på något sätt?
– Det kommer att vara samma restaurang som på Amiralsgatan, men vi kommer att lägga till lite nya rätter. Framför allt hoppas vi att alla våra gamla kunder nu hittar tillbaka.
Är man mer intresserad av den nordindiska maten, så har Malmö nyligen fått en annan ny indisk restaurang. Kontrast öppnade i höstas vid Möllevångstorget, i Bobs före detta lokal. Kontrast drivs av Anamica Persson, som själv kommer från norra Indien, och hennes svenske make.
Håll koll på Malmös restaurangvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen