Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Möller: "Får ett extra sug"

Fem mål på de fyra senaste matcherna. Skellefteås Oscar Möller har gjort succé efter en höst fylld av rehabilitering. – Jag har insett hur mycket jag har saknat att spela. Man får ett extra sug, säger matchhjälten i 3–2-mötet med Brynäs.

Skellefteås Oscar Möller. Arkivbild.Bild: Robert Granström/TT
27-åringen hann bara spela en match i inledningen av säsongen innan han tvingades till en ljumskoperation som hållit honom borta från matchspel fram till den 19 november.
Från och med då har det blivit spel i fem matcher.
I de fyra senaste har Oscar Möller gjort mål.
Mot Brynäs stod Skellefteåstjärnan för segermålet med knappt fem minuter kvar till i full tid, då han snurrade runt och rakade in en egen retur.
– Första matchen kände jag mig lite ur positionsspelet, sedan har jag känt att jag blir bättre och bättre ju mer jag har fått spela. Vi har ett ganska enkelt spelsystem och följer man det så kommer man ofta i bra position för att bryta passningar, komma rätt i anfall och ha fart med sig hemåt, säger Möller.
– Sedan är det kul att det har gått bra personligen också, men det är väl en bonus av att man gör bra saker tillsammans i laget.
Segern var Skellefteås tredje raka, och efter en ganska knackig höst har det förväntade topplaget börjat klättra sakta men säkert uppåt i tabellen.
– Det kommer såna tider för alla lag oavsett sport och liga men vi har försökt stålsätta oss att inte falla ur den ram som vi har satt upp. Att hålla oss till vårt spelsätt och inte börja hitta på nya grejer. Att ha tålamod. Och nu på slutet har vi sett en bra trend. Vi har en bra form på gång.
TT: Hur har det varit att sitta bredvid?
– Frustrerande så klart, man vill vara med och bidra på isen. Men är man supertrött nu efter ett extra långt byte så är det bara att påminna sig själv om hur hösten varit för det här är det bästa som finns. Att sitta bredvid hela hösten, det var inte så kul.
Med fem mål på de fyra senaste matcherna är Oscar Möller en välkommen energiinjektion för Skellefteå, och kanske även för landslaget, där truppen till Channel One Cup tas ut på måndag:
– Jag känner mig inte så supersnabb ännu. Det finns mer kräm att hämta. Och vi försöker jobba bra med fortsatt rehabilitering mellan matcherna, bra styrka i gymmet och sedan träna hårt på isen.
TT: Om du blir uttagen till Channel One Cup, åker du då trots att du precis har kommit igång?
– Ja, det ska jag ta mig en funderare på – men det är stor chans att det blir så.
Gå till toppen