Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coin Perdu vann Uppfödningslöpningen

Coin Perdu är ett franskt vin av bästa märke. Coin Perdu är också namnet på Sveriges bästa tvååring. På lördagen lekte han hem Uppfödningslöpningen på Jägersro på nya svenska rekordet 1.12,7 över kort distans.

Det var första segern i landets största tvååringslopp för kusken Erik Adielsson.
– När jag vann Kriteriet för första gången i september sa jag lite slarvigt att nu har jag bara Elitloppet kvar på min meritlista. Men då glömde jag Uppfödningslöpningen. Nu har jag vunnit det också, med en fantastisk häst, sade Adielsson.
Adielsson fick en fin start bakom Coin Perdu och hamnade i andrapar utvändigt. Runt sista kurvan satte han tumskruvarna i ledande Hot Chocolate och över upploppet travade hästen undan till lätt seger i avslappnad stil.
– En underbar individ som inte har gjort ett enda fel. Coin Perdu vann lätt i dag och var inte tom i mål. Jag vill passa på och hylla Svante (Båth) och hans personal som än en gång har vunnit ett stort unghästlopp. Svante har en väldigt fin känsla för dom små detaljerna, berömde Adielsson.
Svante Båth vann loppet 2002 med Luxury Ås och 2003 med Even Who.
– Två segrar i Uppfödningslöpningen är i och för sig rätt bra, men jag har haft så många bra chanser tidigare utan att få vinna loppet och har känt en ganska stor frustration här på Jägersro. Den här segern känns förstås väldigt bra, sade Solvallatränaren.
Förstapriset var 700 000 kronor men Coin Perdu var anmäld till den så kallade Premichansen vilket innebär att han dubblar summan till 1,4 miljoner kronor. Tvåårshingsten har därmed tjänat 1 695 000 kronor på fem sina fem segrar i år.
Tvåa blev Executive Caviar med Joakim Lövgren i sulkyn.
Erik Adielsson vann ytterligare två V75-lopp på Jägersro. I den första avdelningen skrällde han med Flo Rida Sea som bjöds ett perfekt lopp av Solvallakusken. Oddset: 34,24.
– Ett kontsigt lopp med många galopper men hästen var bra.
I V75-5 segrade Adielsson med favoriten Tjacko Zaz efter ledning från start till mål.
– En drömhäst att köra, som ligger perfekt på bettet, sade Adielsson som är på väg mot sitt bästa år som kusk.
Trots att han tog två månaders semester i början av året. Största segern kom i Kriteriet bakom Deimos Racing som även tränas av Svante Båth,
Adielsson var även tvåa i trav-VM i New York med Oasis Bi som gav drygt två miljoner kronor
– Ett fantastiskt travår, sade han. 
Gå till toppen