Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man i 20-årsåldern skottskadad i Malmö

På lördagskvällen kom en man i 20-årsåldern in till Sus i Malmö efter att ha blivit skjuten i foten.

Bild: Patrick Persson
Den skjutna mannen har sagt till polisen att han blivit skjuten i samband med ett rånförsök på Bennets väg.
– Målsägaren uppger att han blivit utsatt för någon form av rånförsök någonstans utomhus på Bennets väg, så vi kommer ta upp en anmälan om grovt rån och grovt vapenbrott, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Polisen var på plats på Bennets väg, i närheten av Bokalerna. Men de har inte kunnat konstatera att något brott begåtts där.
– Vi har varit på platsen men vi har inte kunnat konstatera eller hitta någon brottsplats , säger Fredrik Bratt.
Fredrik Bratt känner inte till att det ska finnas några vittnesuppgifter från rånet.
Mannen har blivit skjuten i foten. Han skjutsades sedan med en privat bil in till akuten i Malmö. Klockan 18.21 fick polisen information från sjukhuset om att en skottskadad man kommit dit.
Polisen sökte utomhus från hyreshus i närheten av Bokalerna ner mot tunneln som går under Västra Kattarpsvägen, när vår reporter Gustav Gatu kom till platsen. Senare fokuserade polisen sökandet till utanför Bokalerna.
Polisen spärrade inte av något område med plastband, utan avvisade endast en del folk från platsen medan vissa fick gå igenom.
– Vi fick uppgifter att det skett någonstans på Benets väg. När man då gjort nogrannare undersökning med både hund och ficklampa och inte hittat något, och inget vittne gett sig till känna heller, då finns det ingen plats att spärra av, säger Fredrik Bratt.
Polisen var också på plats med hundpatrull.
Vid klockan 20.15 lämnade polisen Bennets väg.
Polisen skrev först på sin hemsida att den skjutne var en man i 40-årsåldern. Senare uppdaterade de och skrev att åldern ”är i nuläget inte faställd” och skrev senare att han var i 20-årsåldern. Även enligt Region Skånes presstjänst är mannen i 20-årsåldern.
Enligt Region Skåne är mannen lindrigt skadad.
I samband med händelsen var det oroligt på akuten. Förmodligen rör det sig om besökare till den skjutne, enligt Fredrik Bratt.
– Det har varit lite struligt på sjukhuset, man har fått spärra av för det har varit ganska upprört där. Polisen har haft en avspärrning för att kunna jobba i lugn och ro. säger Fredrik Bratt.
Varken de personer som kom in med den skottskadade mannen eller de personer som snart anslöt på akuten hjälpte polisen i utredningen tidigt på kvällen, uppgav yttre befäl Anders Engström under kvällen.
– Vi hoppas på uppgifter från allmänheten, här är det ingen som sett eller hört något, sade polisens yttre befäl Anders Engström på plats på akuten i Malmö.
Polisen sökte med hund på platsen.Bild: Gustav Gatu
Bild: Patrick Persson
Flera polispatruller på plats vid akuten på Sus sedan den skottskadade mannen anlänt.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen