Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Träffa ungdomsmottagningen virtuellt

Ungdomar i Västra Götalandsregionen som inte vill gå till en fysisk ungdomsmottagning kan i stället besöka en virtuell dito via mobilen. Arkivbild.Bild: Erik Nylander/TT
För många unga är det ett stort steg att gå till en ungdomsmottagning för att få hjälp. Kanske kan en virtuell variant vara ett tryggare alternativ? I helgen öppnar den första virtuella ungdomsmottagningen i Sverige, när Västra Götalandsregionen lanserar den nya funktionen i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde.
Genom en gratis-app i telefonen kan patienterna logga in och genomföra videomöten med personal på den berörda ungdomsmottagningen.
"Vi tror att detta passar ungdomar väldigt bra eftersom det är ett enkelt och smidigt sätt att möta ungdomsmottagningen. Videomötet sker dessutom i en miljö där de ofta befinner sig, nämligen den digitala", säger Charlotte Lundholm, projektledare för digitala vårdmöten i Närhälsan i Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande.
Projektet ska pågå till våren 2017 för att därefter utvärderas.
Gå till toppen