Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kanelbullsbacken på Kroksbäck - jobbigast i cykelcrossen

Ingrid Kjellström, 28 år, lutar sig över styret och pustar ut. – De där kanelbullarna som man kör runt. Det finns nog ingen annanstans i Sverige.

Det är Kroksbäckskullarna hon menar. Ingrid Kjellström har precis gått i mål i söndagens elitlopp i cykelcross för damer och hon ger den nya nationella tävlingsbanan väl godkänt.
– Utmanande! Man tror ju när man ska till Malmö och tävla att det ska vara platt. Det här var en spännande bana.
Saga Molin springer upp för Kroksbäckskullarna mot sin guldmedalj.Bild: Hussein El-alawi
För några minuter sedan både cirklade hon både runt kullarna och sprang upp för en av dem med cykeln på axeln. Från toppen av en av kullarna hördes ivriga hejarop från supporters och klubbkamrater.
– Kämpa Ingrid! Det ser bra ut. Kämpa på bara. Bra linje.
Det var första gången som de nationella cuperna Swe-Cup och CX-Pokalen för både elit och amatörer anordnades i Kroksbäcksparken. CK Barriär höll redan förra året mindre tävling i området och tyckte kullarna lämpade sig bra för större arrangemang. Nu har tävlingar pågått hela helgen.
– Kullarna passar väldigt väl för cykelcross. Fast vi har fått anpassa banan lite. Vi byggde en för en månad sedan ungefär, men den blev faktiskt för jobbig. Men vi lär oss, säger Petter Svan, dagens starter från CK Barriär.
Tävlarna kallade Kroksbäckskullarna för kanelbullebackar de sällan skådat.Bild: Hussein El-alawi
De tävlande cyklade runt i den utstakade banan i ungefär 40 minuter. Torrt väder gjorde att det inte blev så lerigt som det hade hade kunnat.
Först in över mållinjen i damernas lopp var Saga Molin, 16 år, från Varberg. Först framme och gratulerade med en slags high five var hennes lillebror - på egen cykel.
– Jag älskar den här banan. Det var första gången jag körde den igår och den är så rolig. Man tänker liksom inte på att det är jobbigt. Det kändes bra, säger Saga Molin.
Och det kan bli tillfälle för henne att komma tillbaka. Arrangörerna hoppas på repris nästa år - och ett nytt sandhinder.
Cykelkross KroksbäckBild: Hussein El-alawi
Gå till toppen