Sport

Lagkänslan guld värd för Fair Play

Laghjärtat bankade hårt när Fair Play tog tredje raka lag-guldet. – Vi har så roligt ihop och det här är höjdpunkten varje år, sa Cornelia Lister.

Cornelia Lister.Bild: Hussein El-alawi
Under årets två sista månader gör de svenska tennisklubbarna upp i lag-SM under ett tajt spelschema.
Cornelia Lister lämnade de internationella tävlingarna för att ställa upp för hemmaklubben. Den förre stortalangen Sandra Roma som egentligen lagt ner sin satsning, lägger undan skolböckerna och plockar upp sitt racket igen.
– Jag trivs så bra med laget. Sedan är det inte helt lätt att släppa tennisen när jag lagt ner så mycket tid under alla år, sa 26-åringen som fick en nyckelroll när Malmöklubben bärgade ett nytt SM-guld efter 5–1 i matcher.
Fair Play gick ut som underdog i årets final. Salk hade ett på pappret bättre rankat lag. Målet var att vinna en av två dubblar och sedan försöka skrälla i singlarna.
Det blev en drömstart och Fair Playsegrar i båda dubblarna. Sandra Roma och Cornelia Lister gick en stentuff dubbel mot Salks Jacqueline Cabaj-Awad och Mirjam Björklund. Efter att ha förlorat första set krigade de sig tillbaka och vann andra. Avgörande matchtiebreaket bjöd på många och långa dueller som tände publiken.
– Idag visade det sig hur viktig hemmaplanen är. Jag tyckte att det avgjordes där, sa Cornelia Lister.
Tiebreaket slutade 10-7. Matchen sög kraft men stärkte självförtroendet.
Sandra Roma gick in och spelade strålande tennis i sin fjärdesingel. Finessen från förr framkallades på nytt.
– Det kändes som att jag fick ut allt av det som jag har kvar i mitt spel. Sedan tror jag också att min rutin spelade roll när det blev så jämt som det blev, sa hon.
Hennes singel var över först och hon gav Fair Play 3–0 i matcher, men i de övriga tre var det knallhårt.
Avgörande matchtiebreak pågick samtidigt på flera banor. Ibland var det svårt även för spelarna att bortse från händelserna på banan bredvid.
Fair Playsdubbel par Ema Burgic-Bucko och Chayenne Ewijk vann sin dubbel i två raka set..Bild: Hussein El-alawi
– Det var inte helt enkelt att hålla fokus, sa Cornelia Lister som till slut föll i en svängig singel mot Salks Basak Eraydin.
– Det är så klart surt att jag förlorade min singel, men jag är glad över guldet och att vi fick vinna dubbeln för den kändes som en nyckelmatch, sa Cornelia Lister som haft ett stor genombrott 2016.
Hon hann med att vinna sju dubbeltitlar, Fed Cup-debutera och ta sig in i sin första WTA-turnering. Dessutom var hon på väg mot årets skräll när 22-åringen i somras pressade världsettan Angelique Kerber i Båstad.
Tankarna om 2017?
– Att det ska bli ännu bättre.
Ema Burgic-Bucko säkrade guyldet med sin singelseger..Bild: Hussein El-alawi
SM-final. Fair Play–Salk 5–1
Dubblar:Ema Burgic-Bucko/Chayenne Ewijk–Susanne Celik/Basak Eraydin 6–2, 6-3.
Cornelia Lister/Sandra Roma–Jacqueline Cabaj-Awad/Mirjam Björklund 6–7, 6–4, 10-7.
Singlar:
Ema Burgic-Bucko– Susanne Celik 6–4, 2–6, 10–3.
Cornelia Lister–Basak Eraydin 7–5, 1–6, 11–13.
Karen Barritza–Jacqueline Cabaj-Awad 2–6, 6–4, 10–6.
Sandra Roma–Sandra Örtevall 6–1, 7–6.
Gå till toppen