Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen söker vittnen efter våldtäktsförsök

En 23-årig kvinna har polisanmält att hon utsattes för ett våldtäktsförsök i Stadsparken på måndagseftermiddagen.
Det är tredje gången på kort tid som en ensam kvinna överfallits i centrala Lund.

Den 23-åriga kvinnan var ute på en joggingrunda i Stadsparken när hon klockan 16.45 attackerades av en okänd man. Enligt polisen ska överfallet ha skett på den breda grusgången strax norr om dammen.
Vid angreppet gjorde kvinnan kraftigt motstånd. Omedelbart därpå lämnade gärningsmannen platsen.
– Så här tidigt på måndagseftermiddagen är det en hel del människor i rörelse i Stadsparken. Därför borde det finnas någon person som sett något som kan knytas till den här händelsen. Dessa personer är vi väldigt angelägna om att komma i kontakt med, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
På kort tid har tre kvinnor attackerats i de centrala delarna av Lund. Polisen ser inget direkt samband mellan dessa utan utreder dem var för sig.
– Det har varit flera ofredanden, vilket vi naturligtvis ser allvarligt på. Nu får vi fokusera på de här händelserna i hopp om att gripa en gärningsman. För att klara det behöver vi vittnesuppgifter, säger Joakim Nyberg.
Mannen som är misstänkt för våldtäktsförsök av den 23-åriga kvinnan i Stadsparken beskrivs vara i 25-årsåldern och 170-175 centimeter lång.
Läs också Kvinna utsatt för våldtäktsförsök i Stadsparken i Lund
Gå till toppen