Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julen behöver inte vara röd

Det börjar bli dags att ta avsked av 2016, året vars färger gick i rosa och blått. Vi gör ett sista ryck och låter kulörerna färga årets julfirande. Så, lämna kvar den gamla juldekorationslådan på vinden och gå på färgjakt!

2016 har gått i rosa och blå toner. Här har Royal Copenhagen juldukat i trendfärgerna.
Blått i granen är ett alternativ till de klassiska julfärgerna.
Är du inte för hårt bunden och fäst vid din traditionella jul är det kanske läge att prova något nytt? Likaså om du normalt inte brukar julpynta särskilt mycket – kanske gillar du bara inte färgerna och de traditionella motiven? Med en ny färgkod hittar du en helt ny jul, fylld av kitschiga detaljer, somriga mönster, oväntade former och framförallt, en färgskala helt fri från rött och grönt. Vill du inte gå hela vägen? Matcha rosa med rött och blått med grönt – heta färgkombinationer som med lite hjälp av mässing och levande ljus blir en lätt uppdatering av julen.
Rosa paket och guld i granen.

1. Samma i mängder

Stapla paket i samma färg under granen.
Uppdaterad klassiker: elljusstake i rosa från Rusta, 49 kr.

2. Flera nyanser

Det nya sättet att använda rosa. 2016 blandade vi rosa med olika röda nyanser i inredningen.
Rosa klassiker.

3. Blommorna

Hyacinten är tacksam att använda som färgsättare – varför inte blanda rosa och blå?
Helrosa juldukning hos Royal Copenhagen

4. En enda färg

Gå hela vägen - helrosa juldukning hos Royal Copenhagen är bara ett exempel av alla dem vi sett i år på monochrom inredning.
Flamingos i snö från Talking Tables.

5. Kitsch går alltid

Kitschiga inslag passar den rosa färgen. men annars har vi sett många nyanser av sobert rosa detaljer och textilier i år. mer åt det smutsrosa hållet.
Blått och rött en nygammal kombo.

6. Gammal vänskap

Komplementfärgen – den färg som är på exakt motsatt sida i färgspektrat – till blått är julens röda. Foto: Blomsterfrämjandet

7. Dukning

Att hålla sig till en enda färg när det dukas till fest har känts nytt i år. Servera julmaten på en klassisk blå servis som Ostindia från Rörstrand och komplettera med blå servetter och ljus.

8. Orientaliskt

Pappersstjärnor för fönstret finns numera i en uppsjö olika färger och mönster. Denna från Star Trading. Blå toner med orientalisk inspiration dök även upp bland Royal Copenhagens juldukningar i år.
Gå till toppen