Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mordet på tandläkaren: ”Vi vill att folk berättar”

En ung tandläkare är Malmös senaste mordoffer. Nu vädjar polisen om hjälp. "Vi vill att folk berättar" säger kommissarie Ronny Holmberg.

Flera polispatruller pratade med boende i området runt Balladgatan i jakt på iakttagelser till mordet.Bild: Patrick Persson
Den 24-årige mannen sköts nära sitt hem på Balladgatan, men hittades döende ute vid Munkhättegatan natten till igår.
Under fredagen fortsatte polisen att samla in vittnesmål från området, men också med att kartlägga hans sista timmar i livet.
Frågan om det finns någon misstänkt svarar polisens utredningsledare kryptiskt på.
– Vi jobbar med den frågan intensivt, säger kommissarie Ronny Holmberg.
– Förundersökningen är inne i ett känsligt läge. Det är ett klassiskt svar, men vi vill inte lämna information om utredningen. Vi vill däremot ha information. Antingen genom att vittnen som har gjort iakttagelser i samband med händelser, eller som kan berätta om varför detta har hänt.
Har ni någon idé om varför han mördats?
– Vi jobbar med olika idéer, men vill gärna ha fler uppslag.
Mannens bakgrund, utan tydliga avtryck i polisens register och med en akademisk utbildning, har fått många att fundera på om han mördades av misstag. Polisen utesluter inte det.
– Alla teorier är öppna för prövning. Att nämna någon teori särskilt kan medföra att man stryper folks uppgiftslämnande.
– Vi vill att folk berättar, säger Ronny Holmberg.
Polisen i Malmö har nu tio mordutredningar att arbeta med samtidigt. I går hoppades polisen att man skulle få fram viktiga bevis och konkreta misstankar mot någon för mordet på tandläkaren redan det första dygnet. I så fall hade man kunnat klara av mordutredningen med en mindre grupp utredare. Men nu förbereder man sig för en längre utredning och försöker få ihop poliser till en fullstor utredningsgrupp.
Gå till toppen