Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

Ungdomsgängens trakasserier mot de äldre fortsätter

Trakasserierna mot de äldre på trygghetsboendet Juvelen fortsätter. Nu ökar polisen bevakningen i Bara.

Sydsvenskan har tidigare berättat om de nattliga attackerna mot de äldre på trygghetsboendet Juvelen på Torggatan. Flertalet polisanmälningar har handlat om gäng som rör sig runt huset och i trappuppgångarna nattetid, om okända som bankar på dörrar och kastar smällare mot lägenheterna. För en månad sedan inträffade en händelse som polisen bedömer som mycket allvarlig.
När en kvinna i 70-årsåldern vaknade på morgonen upptäckte hon att någon hade försökt elda upp hennes ytterdörr under natten. Händelsen är rubricerad som försök till mordbrand.
Nu har polisen fått in nya anmälningar om skadegörelse och ofredande.
Läs mer: Trakasserierna fortsätter – "De äldre ska inte bli hotade i sina hem"
En 75-årig kvinna har flera gånger under den senaste veckan blivit utsatt i sitt hem. Okända har ringt på porttelefonen och sparkat på ytterdörren. De har också kastat ägg och stenar mot hennes lägenhet.
– Vi ser särskilt allvarligt på att de slänger upp raketer på hennes balkong. Det är mycket sotrester och hon tror att det är samma ungdomsgäng som tidigare, säger Nena Ermin.
Läs mer: Äldre trakasseras – okänd försökte elda upp kvinnas ytterdörr
I en tidigare anmälan har kvinnan uppgett att trakasserierna pågått under stora delar av hösten.
– De äldre är extra sårbara. Otryggheten får allvarliga konsekvenser eftersom det påverkar dem så mycket, säger kommunpolis Nena Ermin.
Hon berättar att polisen har haft ett möte med de boende.
– Nu kommer vi att ha extra tillsyn på området. Vi har också varit på Kuben och pratat med ungdomarna. Det här handlar mycket om föräldraansvar. Vi måste hjälpas åt för att komma till rätta med de här problemen.
Mer nyheter från Svedala hittar du på Här i Svedala på Facebook.
Gå till toppen