Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Liga fyller kundvagnar – och drar

Livsmedelsbutiker i Skåne har drabbats av ett flertal fräcka stölder. Tjuvarna fyller hela kundvagnar med fläskfilé och andra lättsålda varor. Arkivbild.Bild: ijord, Thomas Winje
En rad matbutiker i Skåne har drabbats av fräcka stölder: Tjuvarna fyller kundvagnarna till brädden – och springer ut ur butiken.
Enligt polisen är det en liga som satt stölderna i system. Bilder från övervakningskameror visar hur ett par personer håller utkik vid entrén medan deras kompanjon plockar lättsålda varor ur hyllorna. När tillfälle ges rusar de ut med vagnen med ett innehåll värt 5 000–6 000 kronor, lastar varorna i en bil och försvinner. Orter som Lund, Ystad, Kävlinge och Trelleborg har drabbats.
– Vi försöker sammanställa övervakningsfilmer från olika butiker och det förefaller som att det är ungefär samma konstellation som genomför stölder, säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund, till TV4 Nyheterna.
Gå till toppen