Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning under direktsänt rån

Polis inspekterar platsen.Bild: Johan Nilsson / TT
Mitt i julrusningen slog beväpnade rånare i dag till mot en urbutik på Drottninggatan i centrala Stockholm, en av huvudstadens största shoppinggator.
Ett vittne till händelsen blev radioreportern Henrik Olsson, som sände direkt från Drottninggatan, nära Sergels torg, i Sveriges Radio-kanalen P5 Stockholm.
– De har yxor i händerna när de springer från platsen och det är också skottlossning, sade Henrik Olsson i direktsändningen.
De var mycket folk i rörelse och de såg hur tjuvarna backade in en bil i butiksfönstret. Sedan hoppade de tre maskerade rånarna in i butiken, där de hotade personalen med yxa och något som såg ut som en pistol. Efter att ha rafsat åt sig varor gav sig de tre iväg i en annan bil, uppger polisen.
Minst ett skott avlossades enligt vittnesuppgifter. En tomhylsa har hittats på platsen men det är ännu oklart vilken typ av vapen som användes.
– Det kan jag inte säga något om, det där får teknikerna ta hand om, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Ingen skadades fysiskt vid rånet. De tre rånarna är fortfarande på fri fot.
Gå till toppen