Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ingen anmälan trots polissamtal om vandaliserade bilar

Natten till lördag vandaliserades flera bilar som tillhör romska EU-migranter. Trots att en av bilägarna kontaktat polisen har ingen anmälan upprättats.

– Vi är skärrade och chockade. Jag har varit här i fem månader och det har aldrig varit några problem tidigare, berättar en av bilägarna.
När hon kom till sin parkerade bil vid Värnhemstorget på lördagsmorgonen för att titta till sina saker var rutorna krossade.
På måndagsmorgonen kontaktade hon polisen för att anmäla händelsen.
Läs mer: Romers bilar vandaliserade i Malmö
– De ville träffas och att vi skulle ta med papper på bilarna, men jag vill inte träffas och har inga sådana papper. Jag hoppas att de ändå kan utreda händelsen, säger hon.
Men hos polisen finns ingen anmälan som matchar händelsen.
– Ibland kan språkförbistringar göra att vi inte kan upprätta någon anmälan. Då ber vi om ett möte. Det allra lättaste är om man kommer hit, säger Nils Norling, polisens informatör.
Natten till lördag förstördes flera bilar som tillhör romska EU-migranter. Två av dem stod parkerade vid Värnhem. Ytterligare en bil förstördes vid Beijers park.
– Det var någon som tände eld. Ingen sov i bilarna just den natten eftersom det var så kallt. Jag vågar inte tänka på vad som kunde hänt om vi var där. Det är en väldigt farlig situation för oss, säger kvinnan vars bil förstördes.
Gå till toppen