Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bob Dylan nämner Nobel på sin hemsida

Bob Dylan tar emot polarpriset i Stockholm. Till Nobelprisutdelningen kom han dock inte. Arkivbild.Bild: Vince Bucci/AP/TT
Sedan Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius tillkännagav att Bob Dylan vunnit Nobelpriset i litteratur har världen – och Svenska Akademien – troget väntat på varje litet tecken på intresse han visat för priset.
Nu rapporterar Dagens Nyheter att Dylans hemsida numera nämner att han vunnit priset med en kort notis. Inlägget länkar till Horace Engdahls presentationstal där den tidigare ständige sekreteraren skriver att Dylan placerar sig bland romantikens visionärer och bluesmusikens kungar och drottningar.
Veckan efter att det tillkännagivits att Bob Dylan vunnit var han helt tyst, bortsett från en annan kort notis på hemsidan, som senare togs bort, vilket ledde till spekulationer om att Dylan inte ville ha priset. Men nu finns det alltså både en länk till Engdahls tal och en till Dylans eget Nobeltal, som lästes upp av USA:s ambassadör Azita Raji i Dylans frånvaro.
Gå till toppen