Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dag 348 med Elvis: Santa Lucia

Enligt legenden slet Lucia, den sankta, ut sina båda ögon och skickade dem i ett brev till sin fästman.
DET borde vi tala mer om. Vad är det för barbariska myter och riter vi ägnar oss åt och för vidare från generation till generation? Helig är den som skickar läskiga brev till intet ont anande ynglingar? Helig är den som gör våld på sig själv? Hur är det tänkt att vi ska vandra i helgonets efterföljelse?
Elvis? Han gjorde sitt bästa. Han offrade sin kropp på cheeseburgarens altare. Och han sjöng ”Santa Lucia” nästan på originalspråk. Det skedde – något oväntat  – i den film som utspelade sig i Las Vegas. Jag är inte riktigt säker på hur regissören tänkte där.
Elvis gör processen kort, men gör inte bort sig. Det hade kunnat vara mycket mycket värre – tänk er en Elvis som snubblar genom kasinot på Hilton International med särken felknäppt och med dumstrut på ända. Och så sliter han ut ögonen och lägger dem på roulettbordet. Kunde mycket väl ha hänt.
Gå till toppen