Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han ska ta över The Conference – ska skapa en vecka med det bästa från Malmö

Malmökonferensen The Conference tar ett stort steg åt kulturhållet och planerar bygga ett öppet kulturprogram kring konferensen. Idag blev det klart att Arvid Falk från Boule Bar tar över jobbet som konferensens projektledare efter Martin Thörnkvist. Hans uppdrag blir att skapa en hel vecka med det bästa från Malmö.

Arvid Falk.Bild: Joakim Hovrevik
Konferensen The Conference i Malmö har skapat uppmärksamhet i hela världen för sitt program och upplägg. Men till nästa år sker det stora förändringar i konceptet.
Först blev det klart att hela The Conference flyttar från Slagthuset till Malmöoperan. Dessutom flyttas den tidsmässigt från Malmöfestivalveckan till början av september. Senare tillkännagavs även att Martin Thörnkvist som varit konferensens ledare i sex år lämnar sitt jobb.
Men förändringarna är inte slut där. Magnus Thure Nilsson, vd på Media Evolution som ligger bakom The Conference, berättar om en speciell höst.
– Jag trodde först att vi skulle putsa lite på konferensen, men nu tar vi istället fram stora släggan och gör om. Den stora förändringen är att vi kommer att ta oss närmare kulturen. Konstens värde blir allt viktigare för näringarna. Jag tror det är en följd av allt det extrema som händer internationellt. Nya produkter och tjänster kommer att kräva komplexiteten av kulturens sätt att tolka världen, säger han.
När de därför letade efter Martin Thörnkvists ersättare så talade de mycket om kulturens värde i annonsen. Och gensvaret har varit enormt.
– Vi har fått ansökningar från Tokyo, Barcelona och Sydafrika från bra folk som vill flytta till Sverige och jobba med oss. Men vi kände att vi vill ha någon som verkligen kan Malmö och vill gå ännu djupare i staden. För det är det unika i konferensen, säger Magnus Thure Nilsson.
Därför har de på torsdagen skrivit ett kontrakt med Arvid Falk som varit mannen bakom Boule Bars utveckling i Malmö och Köpenhamn och dessutom är en känd klubbprofil i staden. Han blir ny projektledare, men får ett annat ansvar än Martin Thörnkvist. Han får ett helhetsansvar, men själva innehållsbiten kommer Cecilia Frankel från The Conferece att vara ansvarig för. Arvid Falk ska lägga mer kraft på konferensens format.
Cecilia Frankel kommer att ansvara för programinnehållet för The Conference.Bild: Jesper Berg.
– Vi kommer att utöka konferensen ännu mer. Alla som går på konferensen har gjort det utifrån sitt yrke, men vi märker att fler vill göra det som privatpersoner. Så vi tänker öppna konferensen för fler och vi får se hur långt vi tar det redan nästa år. Men det är därför vi valt Arvid för han förstår värdet av kultur, säger Magnus Thure Nilsson.
Är detta ett sätt att bygga en egen Malmöfestival?
– Nej, det är det inte. När vi flyttade konferensen till Malmöfestivalveckan så var det för att vi tyckte att det var en bra fond för samarbeten. Malmö är så härligt den veckan. Nu måste vi skapa något eget eftersom vi inte ligger samtidigt som Malmöfestivalen, säger Magnus Thure Nilsson.
Media Evolutions "The Conference" har tidigare arrangerats i Slagthuset – men flyttar nu till Malmö opera.Bild: Jenny Leyman
Arvid Falk själv är väldigt glad över sitt nya jobb som han börjar vid årsskiftet.
– Media Evolution är en rätt unik företeelse i världen i och med att runt 400 företag är med och äger och vill dra affärer till Malmö. Att få jobba med deras flaggskepp The Conference är fantastiskt kul. Varje år kommer det hit folk från utlandet och blir fans av Malmö, säger Arvid Falk.
Vad är det som lockar dig med detta uppdrag?
– De senaste åren har jag jobbat med Boule bar i Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. Men hela tiden har Malmö funnits i bakhuvudet. Allt jag gör är att prata om Malmö var jag än är. Jag jämför alla städer med Malmö. Om det kommer folk från hela världen till Malmö under The Conference så vill jag att de får se det Malmö som jag ser. Det som folk i Stockholm inte fattar. Malmöbor känner ju inte igen sig i mediebilden av staden. Malmö är en så unik plats i att allt är så tillgängligt och den underbara utmaningen är att få folk att se det, säger Arvid Falk.
Hans uppdrag är att knyta Malmös kultur- och nöjesliv närmare konferensen.
– Vi vill skapa en vecka där vi kan plocka in det bästa från Malmö och regionen på alla fronter. Det kan handla om vilken mat vi serverar och hur, men det handlar också om musik, teater, dans, skejtboard och MFF. Vi vill blanda in andra aktörer och lokaler och använda dem. Förhoppningen är att vi ska få en vecka fylld med aktiviteter för alla, inte bara för konferensdeltagarna, och att alla i Malmö ska känna sig delaktiga, säger Arvid Falk.
The Conference hålls nästa år den 4–5 september på Malmöoperan.
Håll koll på Malmös kulturliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen