Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kal P Dal-hyllning och skånska stjärnor i ny krogshow på Arenan

Kal P Dal får ytterligare liv när gänget bakom Kal P Dal-musikalen nästa höst flyttar in på Malmö Arena och tillsammans med Hasse Andersson, Sven Melander, Sanna Persson Halapi och Danne Stråhed skapar en helskånsk krogshow.

Nic Schröder (Kal P Dal), Sven Melander (Sonets skivbolagsdirektör Gunnar Bergström) och Sanna Persson Halapi (Kal P Dals mor Maj-Brittan) medverkade alla i Kal P Dal-musikalen häromåret i Malmö.Bild: Lars Dareberg
Den skånske rocklegendaren Kal P Dal blev musikal på Slagthuset i Malmö hösten 2012. Då spelades sångaren själv av Nic Schröder och i bandet kom stod flera av musikerna från The Ark.
Nu återvänder gänget till scenen för att skapa det skånskaste av alla gillen.
Den 3–4 november nästa år är det på Malmö Arena dags för ”Kal P Dal – en rockhyllning” som är dels en konsert med Kal P Dals mest kända låtar och dels en skånsk krogshow med gäster som Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Sven Melander, Sanna Persson Halapi och Dan Stråhed.
– Sedan musikalen slutade gå så har vi haft många frågor på vår facebooksida om när det är dags igen. Men vi vill gärna göra något nytt och nu tyckte vi att det var ett ypperligt tillfälle, berättar Cornelius Löfmark som själv spelade Peps Persson i musikalen.
Först blir det ett skånskt matgille för sittande middagsgäster. Det följs av en helskånsk krogshow som Nic Schröder och Cornelius Löfmark ska skriva. Där kommer gästartisterna att framföra flera av sina mest kända sånger.
– Vi kommer att blanda och ge allihop. Alla ska vara med i alla delarna. Det kommer även att bli musik av Östen Warnerbring, Siw Malmkvist och naturligtvis Edvard Persson. Vi ska få hela arenan att sjunga dessa visor, säger Cornelius Löfmark.
Sen är det dags för Kal P Dal-hyllningen med Nic Schröder som Kal P Dal och The Ark-musikerna som kompband, precis som i musikalen.
Hela kvällen avslutas med en efterfest med Pedalens pågar i en av arenas sidolokaler.
Varför blir det just Malmö Arena?
– Vi hade det i tankarna redan när vi gjorde musikalen att vi skulle avsluta där. Sen har vi bra kontakt med folket på Malmö Arena och eftersom den kan ta så mycket folk så kan vi samla allt till två kvällar, säger Cornelius Löfmark.
Den 3–4 november arrangeras ”Kal P Dal – en rockhyllning på Malmö Arena och biljetterna släpps den 17 december.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen