Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Många tog avsked av Gun Hellsvik

Det var över trehundra gäster på Gun Hellsviks begravningsceremoni i Domkyrkan på fredagseftermiddagen.

Begravningsgästerna samlades tidigt i Domkyrkan. Längst fram till höger sitter Beatrice Ask, Anna Kinberg Batra, Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt.Bild: Sandra Henningsson
Moderatledaren Anna Kinberg Batra, den före detta statsministern och utrikesministern Carl Bildt, den förre statsministern Fredrik Reinfeldt och den tidigare justitieministern Beatrice Ask var några av gästerna på Gun Hellsviks begravning i Domkyrkan.
Sammanlagt hade ungefär trehundra personer samlats för att ta avsked av den tidigare Lundapolitikern som under 1991-1994 var justitieminister i Carl Bildts regering.
Före sin ministertid var Gun Hellsvik bland annat universitetslektor i juridik vid Lunds universitet, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Efter sin regeringsperiod var hon riksdagsledamot, ordförande för justitieutskottet och senare generaldirektör för Patent- och registreringsverket.
Gun Hellsvik avled den 14 november vid 74 års ålder.
Läs också Ideon och hälsningsceremonier för nyblivna medborgare - Gun Hellsvik satte avtryck i Lund
Läs också Gun Hellsvik har avlidit
Gå till toppen