Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

E-hälsa i fokus när HD-Sydsvenskan inleder satsning på konferens

Projektledarna Kristina Landeström och Liza Nydén, samt Pontus Jeppsson som är ansvarig för konferenssatsningen.Bild: Pelle Estborn
9 maj arrangerar HD-Sydsvenskan e-hälsokonferensen HealthTech, som tar fasta på behovet av samspel mellan innovativa entreprenörer och den offentliga sektorn. HealthTech är en del av mediehusets nya satsning 8till5 Live, och följs av ytterligare konferenser nästa år.Regeringen har deklarerat att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025, och Region Skåne har sagt att Skåne ska vara bäst i Sverige. Trots de höga ambitionerna är näringslivet kritiskt till att det satsas för lite och går för långsamt.
Det visar en granskning från HD-Sydsvenskan, med en serie artiklar som publicerats på näringslivssajten 8till5.
Enligt granskningen hämmas utvecklingen av skånsk e-hälsa genom en motsättning mellan innovativa entreprenörer som vill se snabba resultat, och vårdsektorn som har sina befintliga system och patientsäkerheten att ta hänsyn till.
Mot den bakgrunden arrangerar HD-Sydsvenskan konferensen HealthTech den 9 maj på Quality Hotel View i Malmö. Syftet är att de olika intressenterna lättare ska kunna mötas och bygga broar.
– Idag finns det ingen stor konferens eller mötesplats i Skåne som handlar om e-hälsa. Detta trots att ämnet är så pass viktigt, både för Region Skåne och den stora mängden superduktiga företag som leder utvecklingen framåt inom det här området, säger Pontus Jeppsson, produktchef för 8till5 och ansvarig för konferenssatsningen.
– Vi vill också komma förbi alla vackra ord och visioner som inte sällan brukar nämnas i olika mötessammanhang. Istället ska vi ta fram konkreta lösningar som verkligen leder till att Skåne blir bäst i Sverige på e-hälsa, och att Sverige blir bäst i världen. Det handlar om att hitta vägar för att hjälpa och stötta innovatörer och entreprenörer, som bidrar till att såväl privata som offentliga vårdgivare kan ta del av nya teknologier och arbetssätt, säger Pontus Jeppsson.
HealthTech är en del i HD-Sydsvenskans nya satsning 8till5 Live med Liza Nydén och Kristina Landeström som projektledare.
– Båda två har länge jobbat med att skapa konferenser och mötesplatser för näringslivet, och är väldigt kunniga på det här området.
Läs mer: De ska driva HD-Sydsvenskans nya konferenssatsning
Förutom HealthTech kommer HD-Sydsvenskan under 2017 att arrangera konferenser om bland annat edtech (teknologi för utbildningssektorn) och internationell handel. Planen är att konferenserna ska bli årligen återkommande.
Mediehuset har dessutom tecknat avtal med IT-bolaget Jayway om samarrangemang kring nästa års upplaga av den redan etablerade konferensen Internet of Things Conference.
– Det är en väldigt uppskattad konferens som hade omkring 300 deltagare förra året och lockar publik utanför landets gränser. I år tror vi på en betydligt högre besökssiffra i kombination med ett breddat programutbud. Därför byter vi också lokal från Ideon i Lund till Malmö Live, vilket vi tror ger oss optimerade förutsättningar för att lyfta evenemanget ytterligare, säger Pontus Jeppsson.
Fakta: 8till5 Live och kommande arrangemang:
• Biljetter till samtliga konferenser släpps i början av nästa år. Håll koll på 8till5.se för mer info.
• Mer information om HealthTech finns på healthtech.hdsydsvenskan.se.
• Konferensen EdTech äger rum den 27 april på Niagara på Malmö högskola.
• Konferensen Internet of Things Conference äger rum den 23 maj på Malmö Live. Mer information finns på www.iotconf.se.
• Konferensen Internationell handel äger rum i slutet av augusti. Lokal är inte bestämd än.
Läs mer:
Skåne tar täten i jakt på bättre e-hälsa
Frostberg möter Charlotta Tönsgård: Flyttar ut vårdmötet på nätet
Debatt: Det offentliga måste sluta sätta plåster på gamla system
Damberg ger skånska e-hälsoföretag svar på tal
Debatt: Utred riskerna med e-hälsa innan ni satsar våra skattepengar
Debatt: Vården saknar mod – inte pengar att satsa på e-hälsa

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.

Gå till toppen