Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Populär açaibar flyttar till tre gånger så stor lokal

Den hyllade açaibaren Lotta Love på Davidshallsgatan i Malmö flyttar och expanderar. I mars öppnar de i en tre gånger så stor grannlokal.

Lotta Love Açaibar.Bild: Simon Bendroth
Charlotta Sernerup flyttade förra året sitt kafé från Stora Nygatan till Davidshallsgatan och förändrade då även konceptet. Det brasilianska bäret açai fick stå i centrum och Lotta Love Açaibar blev namnet. Under det senaste året har stället fått en lojal kundkrets och tidigare i år var Lotta Lova Açaibar en av tre nominerade till årets kafé i Malmö citysamverkans omröstning.
Det är den stora efterfrågan som nu gör att Lotta Love lämnar den lilla lokalen på Davidshallsgatan och flyttar in i den tre gånger större grannlokalen.
– Vi har börjat växa ur lokalen vi är i nu. Vi behöver mer plats för oss att kunna arbeta på och så vill vi gärna kunna erbjuda lite fler sittplatser också. Att vi sen får behålla samma adress och läget där vi byggt upp vår kundkrets är ju en bonus, säger Charlotta Sernerup.
En acai bowl på Lotta Love Açaibar.Bild: Simon Bendroth.
I samband med flytten så utökar de sitt koncept och tänker även satsa på rawfood-bakverk, frukostgröt och kanske även vegetariska grytor på vintern och en sallad på sommaren.
Dessutom samarbetar Lotta Love med en yogastudio och erbjuder tillsammans yoga och brunch.
Açai-bäret har hamnat i mediefokus under året då försök på råttor visat att att de utveckla fetma på grund av bäret. Charlotta Sernerup har diskuterat testerna med både kunder och leverantörer och ser en naturlig förklaring.
– I sin naturliga form producerar bäret inget fruktsocker, vilket gör det unikt. Om man däremot torkar och pulvriserar bären, så blir det koncentrerat och då ökar halten av sockerarter dramatiskt. Råttorna i testet har fått açaipulver och har förmodligen utvecklat fettlever å grund av de höga halterna av sockerarter. Men vi använder fryst açai till våra bowls, alltså så nära färska bär man kan komma och det gör att sockerhalten är väldigt låg, säger Charlotta Sernerup.
Charlotta Sernerup.Bild: Simon Bendroth
Har nyheten påverkat försäljningen?
– Nej, för oss har det varken gjort till eller från när det gäller försäljningen. Men det har blivit ett roligt diskussionsämne, säger Charlotta Sernerup.
I januari tar hon över grannlokalen och sen väntar renovering. Plan är att öppna i den nya lokalen den 1 mars.
Håll koll på Malmös restaurangliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen