Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Fler Malmöband gör avskedskonserter på Tempo

Häromdagen tog The Cardigans farväl av restaurangen Tempo med en spelning. Men det är fler band som vill säga hej då. Tremolo Beer Gut, Miller Moon och Bent Spanner Arty Banner kommer också att göra konserter på restaurangen.

Nina Persson och The Cardigans gjorde en överraskningskonsert på Tempo förra veckan. Men ännu fler band ska äntra restaurangens improviserade scen under avslutningsveckan.Bild: Patrick Persson
Den 28 december stänger restaurangen Tempo på Södra Skolgatan efter en 20-årig storhetsperiod inom Malmös kulturliv. I november blev det klart att restaurangen sålts och efter nyår ska förvandlas till köttrestaurangen Bulls & Barrels i regi av Nirav Roy Chowdhury.
Nu är det en vecka kvar för Tempo och en hel del står fortfarande på programmet. The Cardigans konsert på restaurangen förra veckan var bara en del i ett digert avslutningsprogram på Tempo.
Onsdagen den 21 december spelar Malmösångerskan och Tempos egen servitris Dolly Dolores med sitt band. Torsdagen den 22 december kommer Eggstone-sångaren Per Sunding till Tempo för att ta avsked med sitt surfrockband Tremolo Beer Gut.
Tremolo Beer Gut från när det begav sig.Bild: Peter Frennesson
Efter lite julstängt kommer The Country Side of Harmonica Sam-medlemmarna Patrik Malmros och Peter Andersson till Tempo för att spela countryskivor den 26 december.
De två sista dagarna väntar två Tempo-speciella kvällar. Samma dag som Tempo-ägaren Linda Sunesdotter bestämt sig för att sälja, men ännu inte meddelat någon, så fick hon ett mejl med en låt. Låten hette ”Längtan är en förort till Malmö” och handlade bland annat om Tempo. Bakom låt stod Åke Högman, också känd som Åke Oktan och Ache the Headache. När Linda Sunesdotter och sambon Roger Johansson, som är en av Tempos grundare, lyssnade på låten den kvällen blev det ett väldigt känslosamt ögonblick.
– Nu ska den låten framföras för första gången, berättar Linda Sunesdotter.
Den 27 december ställer sig nämligen Åke Högman på Tempos scen tillsammans med bandet Miller Moon som består av Malmöprofiler som filmaren Stefan Berg och David Carlson (David Design).
På självaste avslutningskvällen den 28 december kommer Tempos allra mest trogna stammisar, rockbandet Bent Spanner Arty Banner, att göra en av sina sällsynta konserter. Men i Tempo-sammanhang är de mer kända som B1 och B2.
– Det är barbord1 och barbord2 som ska spela sista kvällen. I många år satt de alltid där och häckade vid barborden och de har gått under namnen B1 och B2 under fruktansvärt många år. Det känns kul att de kunde avsluta hela denna era, säger Linda Sunesdotter.
En oväntad twist på de sista Tempo-dagarna är att grundartrion Jacob Hargne, Bo-Magnus Olsson och Roger Johansson har varit inblandade i planeringen. Bo-Magnus Olsson har tagit fram affischerna för avslutningskvällen, medan Hargne och Johansson har varit med och satt menyn för sista veckan. En meny som är baserad på vad som serverades på Tempo på 90-talet.
– Vi träffades allihop och satt och fnissade över gamla rätter. Vi har hittat gamla menypärmar och kollat vad som serverades då. Så nu är Jacob Hargne inne och hjälper till i köket, säger Linda Sunesdotter.
Hur känns beslutet så här en vecka innan stängning?
– Det känns fortfarande som ett jättebra beslut. Vi har haft en fin sista tid och det gör att det känns enklare att stänga. När min son har har blivit äldre så kanske jag startar ett pensionärs-Tempo på något äldreboende, men just nu är jag och alla i min närhet jättenöjda över beslutet, säger Linda Sunesdotter.
Håll koll på Malmös krog- och musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
https://www.sydsvenskan.se/2016-12-09/klart-kottrestaurang-tar-over-efter-tempo
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen