Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Arenan kan komma att växa

Sparbanken Skåne Arena kan få en ny hall för att möta behoven hos både skolor och föreningsliv.

Bild: Henrik Rosenqvist
Friskolorna på S:t Lars-området växer och har behov av mer tider för skolidrott. Lunds idrottsföreningar vill ha fler idrottslokaler. Och det planerade kombinerade högstadiet och gymnasiet på Svaneskolans tomt måste ha en idrottshall.
Lösningen kan bli en utbyggnad av Sparbanken Skåne Arena: en c-hall som kompletterar de nuvarande a- och b-hallarna.
– Det håller vi på och tittar på nu, säger Anders Almgren (S), som är ordförande i både kommunstyrelsen och i arenastiftelsen, som driver verksamheten i arenan.
Även andra kommunala skolor och gymnasier skulle eventuellt kunna ha behov som kan tillgodoses med en ny hall.
– Vid en första enklare betraktelse så pekar det mesta på att det nog vore bra att göra en utbyggnad med ny hallyta vid arenan. Dels finns ett behov just där, dels utnyttjar man befintlig infrastruktur med entréer och kaféer. Att bygga en egen låda friliggande någon annanstans får inte samma fördelar, säger Anders Almgren.
Något beslut är ännu inte fattat. Först och främst måste politikerna bestämma sig för om det nya Svanegymnasiet ska ha en egen idrottshall eller inte.
Men om man beslutar sig för att bygga ut arenan så kan det gå fort att färdigställa den nya hallen, eftersom kommunen äger marken och detaljplanen tillåter en utbyggnad.
Gå till toppen