Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succé för raketfritt nyår på hundhotellet

Vill du börja 2017 med att bli utskälld? Gör som 150 tvåbenta gäster och drygt 100 hundar – fira raketfritt nyår på Sturup Airport Hotel. "Man blir biten av det här", säger ägaren Jonas Svensson.

"Förra året sa all personal att det är den roligaste kvällen de har jobbat", säger Jonas Svensson om succén med raketfritt nyår på Sturup Airport Hotel.Bild: Peter Frennesson
Sturup Airport Hotel höll stängt 24 nyårsaftnar på raken, tills ägaren Jonas Svensson upptäckte en oväntad fördel med att ha ett flygplatshotell: Att säkerhetsreglerna gör att det är olagligt att skjuta raketer på en kilometers avstånd från området.
Där och då föddes tanken att en kväll om året nischa sig mot en målgrupp som garanterat vill fira ett raketfritt nyår – hundägarna. Idén hade redan testats med framgång på hotell runt Arlanda.
Läs också Smällfri afton med skäll
– Förra hösten satte jag in en annons och gjorde en radiointervju. Det spred sig som en löpeld – samma eftermiddag var alla rummen utsålda, säger Jonas Svensson.
– Det finns så många skotträdda hundar. Det är verkligen sorgligt, så det känns bra att vi kan erbjuda det här alternativet.
Sturup Airport Hotel har plats för 140 personer. När rummen var fullbokade förra året valde vissa gäster att checka in med husbil.
– De bor utanför och kommer in och deltar i festmåltiden. Vi har sex husbilar bokade i år. Jag vet inte hur mycket plats jag har kvar på parkeringen, men det ordnar sig nog, säger Jonas Svensson.
Nyårsafton har varit fullbokat ett år i förväg – redan 10.15 på nyårsdagens morgon i januari var alla rummen tingade.
– Det är inte klokt. Och redan nu är det halvfullt för 2017 och vi har börjat ta bokningar för 2018, säger Jonas Svensson.
Läs också Vovvar fick ro på nyår
Hundarrangemangen har blivit något av en ny nisch för hotellet, som haft flera events för fyrbenta besökare under året.
– Förra året sa all personal att det är den roligaste kvällen de har jobbat. Det var helt fantastisk stämning och inga slagsmål, trots att vi hade hundra hundar på hotellet. Man blir biten av det här. Det är något jag aldrig kommer att sluta med.
Patrik Fransson och Morris bokade in sig på Sturup Airport Hotel redan på nyårsdagen.Bild: Privat
Två av årets återkommande gäster är Patrik Fransson och elvaårige schnauzern Morris.
– Vår hund är extremt skotträdd. Vi har testat lugnande, men det hjälper inte. Han är helt panikslagen på nyår, säger Patrik Fransson.
Familjen funderade på att boka en stuga på landet, men istället fick de höra talas om Sturup Airport Hotel.
– Man kan inte ställa om hela världen så att de slutar smälla och då är Sturup ett jättebra alternativ för oss hundägare.
Nyår firas med en trevlig buffet och möten med andra människor som alla har ett gemensamt intresse.
– Vi har alla rädda hundar. På hotellet är det småvoffande i korridoren och svansar överallt. Sätter man sig i baren och tar en öl är det någon som sitter där med en hund. Det är en fin början på det nya året.
Mer nyheter från Svedala hittar du på Här i Svedala.
Gå till toppen