Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Ståuppklubben Under Jord flyttar till Nöjesteatern

Ståuppklubben Under Jord tvingas lämna Tangopalatsets källare när Tangopalatset stänger vid årsskiftet. Nu är det klart att klubben flyttar till Nöjesteatern.

Petrina Solange är en av grundarna till Under Jord och här uppträder hon på hemmaklubben i Tangopalatsets källare.Bild: Emma Larsson
Den 21 december hölls den sista Under Jord-kvällen i Tangopalatsets källare. Ståuppklubben som startades av Petrina Solange, Simon Svensson, Johannes Finnlaugsson och Kristoffer ”Kringlan” Svensson har fått en lojal publik och många har fått vända i dörren om man inte köpt biljett. Varannan onsdag har de kört sin källarklubb, men nu vid årsskiftet tvingas de lämna Tangopalatset eftersom hela huset ska förvandlas till bostäder.
Nu är det klart att Under Jord har hittat ett nytt hem, inte så långt från Karlskronaplan där Tangopalatset ligger. Några hundra meter ner längs Amiralsgatan hittar man Nöjesteatern och i en av teaterns mindre lokaler ska Under Jord nu flytta in.
Den 1 februari drar Under Jord igång, men redan den 21 januari kommer produktionsbolaget Under Produktion som är nära anknutet till Under Jord att arrangera en heldag på Nöjesteatern.
Klockan 15 drar de igång med podden ”Della Monde” med komikerna Kristoffer ”Kringlan” Svensson, Jonatan Unge och Simon Svensson. Sen följer en magiföreställning med Isidor Olsbjörk, podcasten ”Specialisterna” med Anton Magnusson och Simon Gärdenfors, scenföreställningen ”Mina kläder” med Tomas Högblom, ”Mata grisen” med Armann Hreinsson och Kim Malmqvist innan kvällen avslutas med standup-uppträdanden och efterhäng med Rappare i samverkan. Hela schemat hittar ni här.
För den som vill ta ett allra sista farväl av Tangopalatset så kommer Under Jord-arrangören Johannes Finnlaugsson ikväll den 28 december att bjuda på ståuppföreställningen ”Året är 2016” där han ska förvandla händelserna under 2016 till humor.
Håll koll på Malmös humorliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen