Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Musrestaurangen Il Topolino på Bergsgatan vandaliserad

Musrestaurangen Il Topolino på Bergsgatan har slagits sönder. Skaparna Anonymouse skriver i ett mejl till Dygnet Runt att de just nu jobbar med uppföljaren på en annan plats i Malmö.

Bild: Patrick Persson
I tre veckor fick den uppmärksammade musrestaurangen vara i fred. Under torsdagskvällen vandaliserades den.
Väggen till restaurangen har blivit intryckt, fönstren är sönderslagna, markisen loss-sliten och inredningen utslängd på trottoaren.
Den åttonde december skrev Dygnet Runt den allra första artikeln om den lilla nötbutiken Noix de Vie och musrestaurangen Il Topolino.
Och efter en vecka hade den byggts på med bland annat ett protesttåg och flera affischer, som satts upp i anslutning till restaurangen.
Bild: Patrick Persson
”Il Topolino” har även haft en revolution och en efterfest hos sig.
Restaurangen har rönt stor internationell uppmärksamhet, bland annat BBC och Huffington Post har skrivit om den.
Musrestaurangen har varit stängd en gång tidigare, men då var det ett planerat underhåll från ägarna som temporärt stängde restaurangen.
För en och en halv vecka sedan hade restuarangen av livs levande gnagare.
Skaparna av musrestaurangen, ”Anonymouse”, hade inga större förhoppningar att den skulle stå kvar särskilt länge. Och två dagar innan 2016 blir 2017 har den alltså blivit sönderslagen.
Vem eller vilka som ligger bakom dådet är ännu höljt i dunkel.
Bild: Patrick Persson
Vid 21.45-tiden på torsdagen var restaurangen helt försvunnen från sin tidigare plats. Om det är för reparationer eller en permanent flytt är i nuläget oklart.
Bild: Thomas Frostberg
Dygnet Runt har på torsdagskvällen varit i mejlkontakt med skaparna Anonymouse och de tar inte särskilt hårt på händelsen:
”Eftersom vi inte är insatta i händelseförloppet så får vi utgå ifrån att det är en gasläcka från köket som har orsakat skadan. Bara beklagligt att Noix de Vie som inte har kök också har tagit skada. Men en representant från Il Topolino hälsar att de verkligen ska se över sina rutiner”, skriver Anonymouse i ett mejl till Dygnet Runt.
Vad ska ni göra nu?
”Nu jobbar vi vidare med nästa grej, så hoppas vi att Malmö kommer att ta emot den lika bra som den på Bergsgatan”, skriver Anonymouse.
Gå till toppen