Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Träff i dna-registret ledde fram till våldtäktsman

Efter en festkväll upptäckte kvinnan smärta i underlivet. Nu döms en 31-åring för våldtäkt.

En sökning i dna-registret ledde till våldtäktsmannen.Bild: Johan Nilsson/TT
När de två väninnorna, 18 och 19 år gamla, vaknade upp efter en festkväll i november förra året hade de suddiga minnen av vad som hänt.
De hade båda varit väldigt berusade och en man hade följt med dem hem. Han var inte längre kvar och både kontanter och saker saknades från lägenheten.
Båda kvinnorna upplevde smärtor i underlivet och misstänkte att de blivit våldtagna. En undersökning gjordes och på en av kvinnorna kunde dna säkras. Samma dna kunde säkras på sängkläderna. En slagning i dna-registret gav träff och på tisdagen dömdes en 31-årig man för våldtäkt av Malmö tingsrätt.
Tingsrätten anser att de två kvinnornas berättelser är trovärdiga. De träffade mannen på Babel där han bjöd dem på vin och shots. Kvinnorna berättar att de varit tillsammans med varandra hela kvällen efter som de fått lära sig sedan ung ålder att inte lämna varandra när de är ute. Även om de går på toaletten.
Mannen nekar till brottet och säger att han dansat med en av kvinnorna och att hon sedan frågat efter kokain. Tillsammans har de tagit kokain på toaletten och sedan haft sex där. Först efteråt träffade han den andra kvinnan.
Ingen av kvinnorna testade positivt för kokain dagen efter.
När en av kvinnorna avvisades från klubben lämnade alla tre och åkte hem till henne. Där somnade kvinnorna.
Tingsrätten slår fast att det inte räcker att en av parternas berättelse är mer trovärdig än den tilltalades för att denne ska dömas. Men tillsammans med andra fakta i målet så kan det leda till en fällande dom.
Att mannens berättelse tydligt motbevisas genom tekniska fynd gör att tingsrätten avfärdar hans version som en efterkonstruktion.
Tingsrätten anser att den enda rimliga förklaringen till att 31-åringens spermier hamnat både i en av kvinnorna och i sängen är att han haft samlag med henne i sängen under tiden som hon varit helt utslagen.
Vad det gäller våldtäkt och försök till våldtäkt mot den andra kvinnan frias mannen. Mannen döms också för stöld och olovlig körning. Han får två år och tre månader i fängelse.
Gå till toppen