Malmö

Nyårsafton: Strömavbrott, fylleri och småbränder

Fyrverkerier, bilbränder och rån. Läs allt om nyårsaftons händelser här.

Läsarfilm av Jash Doweyko-Jurkowski, från Möllevångstorget runt midnatt.

19.30 Man rånad i Stadsparken i Lund

Mannen uppger att han har blivit påhoppad och slagen, och sprayad med någon form av spray. Gärningsmannen har tillgripit en del av målsägarens tillhörigheter, men det är oklart vad som har stulits. Han får hjälp att ta sig därifrån, och larmar därefter polis. Det finns ingen gripen i nuläget.

20.30 Väpnat rån, Rosengård

Polisen larmas till en restaurang i Rosengård centrum, men anledning av ett väpnat rån. Två personer ska ha visat ett pistolliknande föremål och tvingat till sig kontanter. De sprang därefter från platsen.
Ingen ska ha fått några fysiska skador i samband med rånet.

21.13 Raketbeskjutning i Staffanstorp

En vakt hade blivit beskjuten av nyårsraketer. Man hade också skjutit raketer mot vaktens bil och mot närliggande byggnader. Men när polisen anlände hade de misstänkta försvunnit från platsen, och man valde att inte upprätta någon anmälan.

22.09 Containterbrand på von Rosens väg

Tidigare hade det även brunnit i en container på Ramels väg. Medan man började släcka branden på von Rosens väg anlände ett ungdomsgäng som började kasta smällare mot brandmännen.
– Det är mycket tråkigt. Vi har tagit beslutet att låta containern brinna, eftersom det inte finns någon spridningsrisk. Polisen får säkra området innan vi kan återvända och göra en kontroll, sa Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, i samband med händelsen.

23.29 Brand i träd i Bjärred

Enligt räddningstjänsten brinner det rejält i trädet och man har skickat en stor tankbil från Lomma.

23.36 Brand i personbil i Malmö

Det brinner i en personbil på Hyllievångsvägen. Räddningstjänsten är på plats och har påbörjat släckningsarbetet.

00.00 Nyårsraket har skjutits in i en lägenhet

I flerfamiljshus på Bangatan i Malmö. Enligt räddningstjänsten har ingen brand utbrutit, och personerna som befann sig i lägenheten har tagit sig ut. Fönstret har gått sönder och räddningstjänsten har kontrollerat lägenheten och pratat med de boende.

01.12 Stort strömavbrott i norra Malmö.

55 000 abonnenter drabbades och totalt sju larm om hissnödlägen kom in till Sos alarm. Samtidigt kom det in ett stort anatal automatlarm och många privatlarm tjöt också.

01.36 Balkongbrand på von Rosens väg

Ingen ska ha skadats under branden men lägenheten behövde vädras ut.

02.30 Bilbränder och containerbrand i Burlöv

En av bilarna stod på Baltiska vägen och en på Mellanvångsgatan, i Burlöv. Containern stod på Elinelundsvägen. Bilbranden i Burlöv verkar ha en viss spridningsrisk.

06.30 Hotfull man skjuts av polis på Köpenhamnsvägen

Se separat artikel här.
Totalt har 204 ärenden kommit in till polisen i Malmö mellan kl 22 i går kväll och kl 07.30 idag, nyårsdagen.
Bland dem fanns ett trettiotal som handlade om vårdslöst skjutande av fyrverkerier, några inbrott och ett rån av en moped på John Ericssons väg.
Inga skador tycks ha inträffat som kan härledas till smällare eller fyrverkerier.
Boende på Värnhem var utan ström under natten.Bild: Läsarbild
Regementsgatan var strömlös under natten.Bild: Läsarbild
Bangatan i Malmö.Bild: Patrick Persson
Brand i kundvagnsskjul och papperskorg på baksidan av Malmborgs i Limhamn vid 21-tiden. Branden släcktes av en privatperson innan brandstyrkan från Hylliestationen kom fram.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen