Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Strömmen tillbaka i Malmö

Strömmen kom tillbaka i Malmö vid 01.40-tiden. Det är ännu osäkert vad som orsakade strömavbrottet.
- Vi vet inte vad som orsakade det här än men tidpunkten är maximalt olycklig, säger Eons presstalesperson, Björn Persson.

Klockan 01:12 inträffade ett större strömavbrott i Malmö. Ungefär 55 000 abonnenter drabbades. Det handlade framför allt om norra delen av staden och Hyllie, Rosengård och Fosie behöll strömmen under nyårsnatten.
- En huvudledning till vårt ställverk slogs ut. Vi kopplade in inmatningen på ett annat håll och nu funkar det, säger Björn Persson.
Enligt Eons hemsida var det över 55 000 abonnenter som drabbades. Sos alarm fick in en mängd larm om folk som fastnat i hissar och många automatlarm larmade. Räddningstjänsten var redan hårt belastad under natten och kunde inte åka ut på hissnödlägena.
- Vi kan inte annat än beklaga att detta hände, särskilt mitt i nyårsfirandet. Det är ingenting man löser på fem minuter och vi gjorde ett bra jobb med att få igång strömmen igen. Men tajmingen var så dålig den kan bli och vi har förståelse för att folk drabbades av detta, säger Björn Persson.
Varför huvudlinjen slog ut ställverket är ännu osäkert men allt tyder på att den nya lösningen ska fungera, säger Björn Persson.
- Fjärrvärmen och varmvattenförsörjningen har påverkats av detta. En del kommer att märka att varmvattnet är svalare än normalt. Det kommer att åtgärdas under natten. Däremot kommer sannolikt inte innertemperaturen i bostäder att påverkas, säger han.
Gå till toppen