Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

McCain vill att USA står upp mot Putin

Den amerikanske senatorn och republikanen John McCain vill ha en tuff diplomatisk linje från USA gentemot Ryssland och president Vladimir Putin.

Den republikanske senatorn John McCain (i mitten) befinner sig tillsammans med sina senatorskollegor Amy Klobuchar och Lindsey Graham på rundresa i de baltiska staterna samt i Ukraina och Georgien för att ge sitt stöd till länderna.Bild: Mindaugas Kulbis /AP/TT
– Jag är övertygad om att vi ska fortsätta att förbättra våra relationer och förstå att Vladimir Putin – om vi inte står upp mot honom – kommer att fortsätta med sin aggressiva stil, säger McCain till reportrar i Georgiens huvudstad Tblisi, rapporterar Reuters.
Tillsammans med senatorskollegorna Amy Klobuchar och Lindsey Graham är McCain på rundresa i de baltiska staterna och i Ukraina och Georgien för att visa att länderna har USA:s stöd – trots den blivande presidenten Donald Trumps hyllningar av den ryske presidenten och de tveksamheter om försvarsalliansen Nato som Trump uttryckte under valkampanjen.
John McCain anser också att det bör bli ännu starkare sanktioner mot Ryssland på grund av misstänkta ryska cyberattacker under det amerikanska presidentvalet.
Hans partikamrat Trump har å sin sida uttryckt att det kan bli en mjukare linje mot Kreml när han tar över. Och efter att Vladimir Putin valde att inte hämnas för de ryska diplomaterna som utvisade ur USA efter den misstänkta cyberattacken twittrade Trump att Putin är "väldigt smart".
Gå till toppen