Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pizzor på löpande band kortar köerna

Bara fyra pizzasorter och inga förbeställningar – det är framgångsreceptet för Husie pizzeria, som testar nya metoder att korta köerna på årets största pizzadag.

Goran Jankovic vid pizzaugnen, som ger värme åt färdiga pizzor i väntas på att tas med.Bild: Cinna Gärdenfors
Med speciella regler vill Husie pizzeria korta sina köer – på den dag som kan vara årets stressigaste för pizzabagare.
– Det är tredje året vi gör så här och det fungerar jättebra. Innan hade vi mer än två timmars väntetid, och jag har faktiskt övervägt att stänga den dagen för att inte förlora kunder. Men nu har vi i stället bara 10–15 minuters väntetid, säger Dejan Jankovic, ägare till Husie pizzeria.
Konceptet går ut på att kunderna måste ta sig till pizzerian för att beställa och har färre val än vanligt – vilket samtidigt gör det enklare att förbereda fler pizzor i förväg.
– Vi har en nyårsdagsmeny med fyra olika sorters pizzor. Det går inte att förbeställa, utan man får ta en nummerlapp och vänta.
Goran Jankovic och Stefan Borisavljevic förbereder några av de fyra varianter som står på nyårsdagsmenyn.Bild: Cinna Gärdenfors
Inga andra pizzor kan beställas just i dag.
– Nej, inte ens av den bästa, mest trogna kunden. Alla andra dagar är det kundens villkor, men denna dag har vi det vi har på menyn – de pizzor som enligt statistiken säljs mest, säger Dejan Jankovic.
Erika Lion är en av de kunder som testar nyårsmenyn, och har fått anpassa sitt val lite.
– Ja, lite, men det är helt okej – jag har full förståelse och tycker bara de är smarta. De har varit med förr. För några år sedan fick man vänta i 1–2 timmar, det här är mycket bättre, säger hon.
Förberedelserna består bland annat i niohundra pizzadegar, som ligger i staplade lådor. Ost, skinka och grönsaker ligger färdigskurna i stora tråg bredvid bakbordet. Dejan Jankovic hoppas att hans idé ska sprida sig.
– Min tanke är att tipsa andra pizzerior om att det går. Då kanske det sprider sig så att folk får pizza på tio minuter.
För Kristina Hall (till vänster) går traditionen med pizza på nyårsdagen att likna med sill på midsommar.Bild: Cinna Gärdenfors
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen